ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Β. Λεβέντης: Ο νέος εκλογικός νόμος «είναι σύμφωνος με τα πιστεύω μας»

Β. Λεβέντης: Ο νέος εκλογικός νόμος «είναι σύμφωνος με τα πιστεύω μας»

Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, φάνηκε θετικός στην περίπτωση που ο εκλογικός νόμος καθιερώνει την απλή αναλογική και συντάχθηκε με την κυβερνητική πρόταση. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε, ότι βολιδοσκοπήθηκε από κορυφαία κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι έγιναν ανάλογες προσεγγίσεις σε ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ.

«Μιλήσαμε γιατί μας πήρανε εκ μέρους της κυβέρνησης για να μας βολιδοσκοπήσουν ανώτατα κομματικά στελέχη, τα οποία έχουν πάρει βέβαια και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Εφόσον είναι πλήρης η απλή αναλογική, εφόσον καταργείται τελείως το μπόνους, παραμένει το 3% λόγω μουσουλμάνων. Πρόσθεσα εγώ τον όρο να μην κοπούν οι περιφέρειες, να μην κοπεί η περιφέρεια της Β’ Αθηνών στα τρία. Διαφωνώ με το σπάσιμο γιατί το επιχείρημα είναι να παταχθεί η διαφθορά. Η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε πλήρη απλή αναλογική, με 0 μπόνους. Έχει καταλήξει να μην βάλει καθόλου επικρατείας, κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας, 3% πρέπει να παραμείνει λόγω μουσουλμάνων, δεν μπορεί να πάει 2%, ο Καμμένος και ο Θεοδωράκης ζητάνε αυτό το 2%, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει. Θα κινδυνεύει μετά να δημιουργηθεί κόμμα μουσουλμάνων και αυτό δεν το θέλει κανείς. Άρα η μόνη εκκρεμότητα που έμεινε μεταξύ Ένωσης Κεντρώων και ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπάσιμο των περιφερειών. Εμείς τον ψηφίζουμε, εννοείται, γιατί δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε έναν νόμο που είναι σύμφωνος με τα πιστεύω μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.