ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

B. Λεβέντης: «Θα βρεθούν οι 200 ψήφοι για τον εκλογικό νόμο»

B. Λεβέντης: «Θα βρεθούν οι 200 ψήφοι για τον εκλογικό νόμο»

«Είμαστε θετικοί στην απλή αναλογική με 0 μπόνους και τη Βουλή να αντανακλά την κοινωνία. Είναι ένα αίτημα από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας σήμερα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Σε δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε πως θα ήταν εγκληματικό να ισχύσει η απλή αναλογική λέγοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να βγει αυτοδύναμος με την απλή αναλογική.

«Είναι ανίσχυρος ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί ότι άλλαξαν τα πράγματα. Αν είναι εγκληματικό να πάμε στην απλή αναλογική τότε είναι εγκληματίες οι Ισλανδοί, οι Γερμανοί, οι Φινλανδοί που έχουν απλή αναλογική» είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 ψήφοι για την απλή αναλογική.

«ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν την απλή αναλογική. Το μισό Ποτάμι επίσης θα ψηφίσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεβέντης ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του επικεφαλής του Ποταμιού, σημειώνοντας πως ο κ. Θεοδωράκης τα έχει βρει με τη ΝΔ και αναμασάει βλακείες. «Δεν μπορείς να έχεις 1,5% και να συντάσσεσαι με την ενισχυμένη αναλογική. Είναι τρελό», υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτόχρονα έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στο Δημήτρη Κουτσούμπα προσωπικά λέγοντας: «Παρακαλώ τον κ. Κουτσούμπα και το ΚΚΕ να μην επιμείνουν στην κατάργηση του ορίου του 3%. Και εγώ δεν θα το ήθελα αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως συντρέχουν εθνικοί λόγοι. Η Τουρκία θα μπορούσε μέσω κόμματος να μπει στη Βουλή και να αναμιχθεί στα εσωτερικά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.