ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η συγκίνηση του Β.Λεβέντη στη Βουλή (vid)

Η συγκίνηση του Β.Λεβέντη στη Βουλή (vid)

Έντονη συγκινησιακή φόρτιση είχε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων. Στέλνοντας μηνύματα εν όψει της ψηφοφορίας για τον εκλογικό νόμο, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά πως “δεν θα γίνουμε τσογλάνια” και “δεν είμαστε δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την απλή αναλογική, όχι γιατί στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επειδή η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και του κόμματός του.

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά της Κουμουνδούρου με αφορμή τον εκλογικό νόμο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών. Συγκεκριμένα, τόνισε πως, αν ο εκλογικός νόμος ψηφιστεί με περισσότερες από 200 ψήφους, τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο του 2017, ενώ, εάν “περάσει” με λιγότερες, τότε εκλογές θα πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο του 2016.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Βασίλη Λεβέντη να αναφέρεται στο έργο του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις απολύσεις εκείνης της περιόδου.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στην πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά, είπε πως έχει ιστορικό χρέος, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να υπερψηφίσει τον εκλογικό νόμο, αφού η απλή αναλογική ήταν αίτημα και του Ανδρέα Παπανδρέου. “Τον είχα ακούσει με τα αυτιά” μου, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τον οποίο τόνισε πως δεν ενδιαφέρεται πολύ για το τι θα πράξει στην επικείμενη ψηφοφορία της Πέμπτης, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα “κρατικοδίαιτο υπάλληλο της δημόσιας τηλεόρασης”.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και η συγκίνηση του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος, σχεδόν με απολογητικό ύφος, με συγκίνηση και “σπασμένη” φωνή, αναφέρθηκε στο ότι ίσως μετά τις εκλογές δεν επικοινωνεί και πολύ με κάποια από τα στελέχη του κόμματός του.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: “Ξέρω ότι πολλοί από σας, μετά τις εκλογές, δεν με βλέπετε τόσο εύκολα, δεν με συναντάτε όσο παλαιότερα… Μπορεί ακόμη και παράπονα να έχετε από μένα ότι δεν σας τηλεφωνώ όπως παλαιότερα. Μην νομίζετε ότι το κάνω επειδή υποτιμώ κανέναν. Απλά θέλω αυτοί οι βουλευτές που είναι τώρα εννέα να γίνουν 30. Γι’ αυτό εργάζομαι. Τη νύχτα των εκλογών θα καταλάβετε γιατί δεν σας τηλεφωνούσα. Όταν και πολλοί από την αίθουσα αυτή θα είναι βουλευτές”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.