ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ένωση Κεντρώων: «Δεν συμφωνούμε για την εκλογή του ΠτΔ απευθείας από τον λαό»

Ένωση Κεντρώων: «Δεν συμφωνούμε για την εκλογή του ΠτΔ απευθείας από τον λαό»

«Η Ένωση Κεντρώων δεν συμφωνεί για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό γιατί μοιραία θα οδηγήσει σε δυαρχία και συχνές πολιτειακές συγκρούσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος, με αφορμή τις προτάσεις που θα καταθέσει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η δήλωση του κ. Καλλιάνου έχει ως εξής:

«1. Η Ένωση Κεντρώων δεν συμφωνεί για την εκλογή του ΠτΔ απευθείας από τον λαό γιατί μοιραία θα οδηγήσει σε δυαρχία και συχνές πολιτειακές συγκρούσεις.

2. Τα πολλά δημοψηφίσματα μάλλον διχάζουν την κοινωνία παρά αυξάνουν τις ελευθερίες του λαού μας.

3. Η ενίσχυση του κοινοβουλίου πρέπει να γίνει με το κύρος που του προσδίδει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση.

4. Θα πρέπει να ισχύσει η κατάργηση της ασυλίας των Βουλευτών για μη-πολιτικά αδικήματα και να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών με 10ετή παραγραφή.

5. Στα ΜΜΕ να σταματήσουν τα δάνεια και το ΕΣΡ να εγγυάται την οικονομική υπόστασή τους. Στα κόμματα ήδη ο νόμος Ντινόπουλου είναι αρκετά αυστηρός. Να καταργηθούν όμως τα δάνεια που δίνονται προς αυτά.

6. Επιθυμούμε 12ετή θητεία για Βουλευτές και 8ετή για Πρωθυπουργό και Υπουργούς.

7. Επιθυμούμε την μείωση των Βουλευτών σε 200.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

8. Το Σύνταγμα δεν πάσχει από το ότι έχει ελλείψεις, αλλά από το ότι καταπατάται από τα τρία ήδη εξουσίας (νομοθετική – εκτελεστική – δικαστική)»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.