Β. Λεβέντης: «Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι να μην γίνουν εκλογές»

Β. Λεβέντης: «Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι να μην γίνουν εκλογές»

«Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι να μην γίνουν εκλογές», δήλωσε στην ΕΡΤ επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό γιατί με την πρόταση του για αναθεώρηση του Συντάγματος, εάν η επόμενη Βουλή είναι Αναθεωρητική και κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης ενδέχεται, με 151 βουλευτές που χρειάζεται, να επαναφέρει την ενισχυμένη αναλογική ίσως και με μπόνους 80 εδρών, δηλαδή μεγαλύτερο από αυτό των 50 που ισχύει σήμερα».

«Ο πρωθυπουργός, είτε πρέπει να μείνει και να μην προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος είτε πρέπει να πάει σε εκλογές και εάν τις χάσει, να μην μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, εφόσον δεν θα είναι Αναθεωρητική η Βουλή, να αλλάξει το νόμο της απλής αναλογικής που ήδη ψηφίστηκε με μηδέν μπόνους», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δήλωσε ότι «την περίοδο για την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης αλλά και πρόσφατα για τη δημιουργία Τεμένους στην Αθήνα, υπήρξε στους βουλευτές του στη Βουλή, πρόταση από τον άξονα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ να καταψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση».

«Υπήρξαν δύο απόπειρες, με το επιχείρημα ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα ψηφίσει τα σχετικά νομοσχέδια», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι με δική του παρέμβαση αυτές οι ενέργειες πήραν τέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.