Λεβέντης: «Προτιμώ να πεθάνω από το να στηρίξω κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Λεβέντης: «Προτιμώ να πεθάνω από το να στηρίξω κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, άσκησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε εκδήλωση με θέμα “Νομιμοποιείται η κυβέρνηση να παραχωρήσει τον όρο Μακεδονία σε σύνθετη μορφή στους Σκοπιανούς, ή επιβάλλεται δημοψήφισμα; Η Βουλή μπορεί με απλή πλειοψηφία να παραχωρήσει τον όρο Μακεδονία ή χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των βουλευτών;” που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ο κ.Λεβέντης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Σκοπιανό, αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να συνεργαστεί σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

“Προτιμώ να πεθάνω από το να στηρίξω το αίσχος κυβέρνησης Μητσοτάκη” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Ακόμη χειρότερος ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα. “Έξω και οι δύο” φωνάζει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έφερε ούτε μια επένδυση και έκοψε συντάξεις σε εγκληματικό βαθμό. Πώς μπορείς να εμπιστευτείς αυτούς που πήγαν να κάνουν δύο φορές τους αντιμνημονιακούς και μετά ξεβρακώθηκε ο Σαμαράς; Με μπασκετμπολίστες και τραγουδιστές θα συγκροτήσει τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Μητσοτάκης;”

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως: “Πίσω από κάθε βρώμικη ενέργεια στη χώρα βρίσκεται η οικογένεια Μητσοτάκη. Πίσω από τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν 10% την Γεννηματά, βρίσκεται ο Μητσοτάκης”.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε να κοπούν οι συντάξεις άνω των χιλίων ευρώ προκειμένου να αγοράσει η χώρα αμυντικός εξοπλισμό: “Ο Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάννης. Η Ένωση Κεντρώων θα κάνει την παραγγελία καινούριων 35 φρεγατών και αεροπλάνων. Δεν μπορείς να πολεμάς με αναβαθμισμένα κουφάρια. Αυτοί που παίρνουν 1000 είναι πιο πλούσιοι από αυτούς που παίρνουν 400. Να βοηθήσουν στην άμυνα της χώρας. Να γίνει εκστρατεία μαζί με εφοπλιστές και πλούσιους ομογενείς. Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να κάνει θυσίες για την πατρίδα, αλλά βλέπει ότι πάνε χαμένες. Δεν πιστεύω ότι κάποιος θέλει να παίρνει 1.200 ευρώ και να θέλει να πετάνε οι Τούρκοι με τα αεροπλάνα πάνω από την Αθήνα. Αν η Τουρκία εποφθαλμιά πάνω στην Ελλάδα θα συντριβεί”.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ.Λεβέντης επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του ΓΕΣ, ζητώντας παράλληλα να αντικατασταθεί. “Δεν μπορείς να σέρνεις δύο και οι Τούρκοι να έχουν 7”.

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, συμπλήρωσε: “Δεν έχει το σθένος να πει ότι έκανε λάθος με το Σκοπιανό η οικογένεια Μητσοτάκη. Λένε ότι αν φύγουν οι αλυτρωτισμοί θα δώσουν το όνομα. Αν δώσουμε το όνομα θα δημιουργηθεί δεύτερο τουρκικό κράτος από πάνω μας. Ήρθαμε να δηλώσουμε ότι πρέπει να δώσουμε άλλης φύσεως ανταλλάγματα, όπως ένταξη στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στήριξη στις μεταφορές, αρκεί να ονομαστούν Σκόπια”.

Για τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: “Ο Τσίπρας νόμιζε ότι ήμουν του χεριού του. Νόμιζε ότι μετά την απλή αναλογική θα κάνει και με εμένα νταλαβέρια. Ο Μητσοτάκης μου είπε ότι με συμφέρει να στραφώ κατά του Τσίπρα. Όταν είδαν ότι δεν λυγίζω έβαλαν το σχέδιο της αποστασίας. Οι προδοσίες δεν μειώνουν ένα κόμμα, αλλά το αυξάνουν στη συνείδηση της κοινωνίας. Τρεις με έχουν προδώσει. Έχω υποστεί το βαρύτερο πλήγμα ως άνθρωπος και πολιτικός. Ξεπούλησαν την Ένωση Κεντρώων”.

Και συνέχισε: “Από τα μνημόνια οι ξένοι είπαν ότι θα βγούμε όταν ξεπληρώσουμε το χρέος και αυτό ήταν βαρύ. Ο Τσίπρας είπε ψέματα το 2015 και υπέγραψε βαρύτητα μέτρα. Έκανε κυβέρνηση με ένα ακροδεξιό κόμμα μόνο και μόνο για να παραμείνει κυβέρνηση. Ή είναι σοφός και πιστεύει ότι θα έρθει η σωτηρία εξ ουρανού ή είναι άσχετος και αφελής. Εγώ καταλήγω στο δεύτερο”.

Μέσα σε όλα δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας πως: “Ο Βενιζέλος έχει αντίβαρο σωματικό αλλά διπλωματικό καθόλου”.

Τέλος, ο κ.Λεβέντης κατηγόρησε τα ΜΜΕ διότι προέβαλαν τις κακές καιρικές συνθήκες της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να μην έχει μεγάλη προσέλευση η σημερινή εκδήλωση. Πάντως, για τα προβλήματα που προκλήθηκαν σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τόνισε: “Φάνηκε ανοχύρωτη η πόλη με την κακοκαιρία. Φοβάμαι ότι στη Θεσσαλονίκη γίνονται έργα βιτρίνες και επιφανειακά. Αγαπάμε τη Μακεδονία και δεν θέλουμε να ερχόμαστε όταν συμβαίνουν οι καταστροφές να την κατηγορούμε”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.