Β. Λεβέντης: «Να ζητήσει συγγνώμη η κυβέρνηση από το λαό για την συμφωνία στο Σκοπιανό»

Β. Λεβέντης: «Να ζητήσει συγγνώμη η κυβέρνηση από το λαό για την συμφωνία στο Σκοπιανό»

Να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό της Μακεδονίας «γι’ αυτό που πάει να κάνει» κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος, μιλώντας στην Ολομέλεια, αναφέρθηκε και στην Συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ο κ. Λεβέντης, ζήτησε και πάλι από την κυβέρνηση να προκηρύξει δημοψήφισμα και να προσφύγει στον λαό για να αποφανθεί αν θέλει ή δεν θέλει την συμφωνία αυτή, και απηύθυνε προς τα κυβερνητικά έδρανα το ερώτημα, «γιατί δεν το κάνετε; Μήπως προεξοφλείτε το ‘όχι’ του ελληνικού λαού και θέλετε να περάσετε με το ζόρι το ‘ναι’;».

«Στα Σκόπια κάνουν και σύσκεψη αρχηγών και δημοψήφισμα θα κάνουν. Εμείς, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τι σας φοβίζει να απευθυνθείτε στο λαό; Κι αν τελικά νομίζετε ότι ωφελείτε την κοινωνία, να προσπαθήσετε να την πείσετε και να απευθυνθείτε στον λαό. Μην κρύβεστε. Στην πολιτική πρέπει να βγαίνεις στην κοινωνία και να πείθεις, κι όχι να βγαίνεις με παπαγαλάκια κατευθυνόμενα στα πάνελ της τηλεόρασης», είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΚ, απέδωσε σε «ασφυκτική» πίεση των Αμερικανών την συμφωνία με την πΓΔΜ, και είπε ότι δεν περίμενε από έναν Αριστερό πρωθυπουργό «να κάθεται σούζα» στους Αμερικανούς, «αφού η Δεξιά είναι το κόμμα των Αμερικανών».

«Και μου λέει εμένα στο τηλέφωνο ο κ. Τσίπρας ότι δεν αισθάνεται ένοχος, διότι το όνομα το έδωσε η Δεξιά το 2008. Και μοιάζει έτσι με τους ληστές που όταν συλλαμβάνονται τα ρίχνει ο ένας στον άλλο» είπε και διερωτήθηκε: «Εδώ μοιράζουμε τις ευθύνες για το ποιος φταίει που δίνουμε το ‘Μακεδονία’ ή να προσπαθήσουμε να το σώσουμε; Ποιο είναι το θέμα; Ποια είναι αποστολή αυτής της αίθουσας; Να χρεώσετε ο ένας στον άλλο την μειοδοσία, ή να προσπαθήσουμε να την αποσοβήσουμε;».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περνάει πλήθος αντιλαϊκών μέτρων στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, και κάλεσε την κυβέρνηση να βρει το θάρρος «να ζητήσει συγγνώμη από το λαό για τα μέτρα που αποφάσισε σε βάρος του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.