Γ. Σαρίδης: «Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζω την συμφωνία των Πρεσπών»

Γ. Σαρίδης: «Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζω την συμφωνία των Πρεσπών»

Την πρόθεση του να στηρίξει την κυβέρνηση για να υλοποιήσει, όπως είπε, το θετικό νομοθετικό της έργο διατύπωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Αν και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος – όπως και όλοι οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων – δεν ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη συνέχεια είπε ότι «αν έχει περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα δεδηλώμενης και θα πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή και να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά νομοθετήματα τα οποία θα πρέπει να φέρει στον πολιτικό της χρόνο, ποια είναι αυτά και αν θα είναι χρήσιμη».

«Η κυβέρνηση λέει ότι έχει έτοιμα να φέρει πέντε νομοσχέδια και αυτά όπως ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής χαρακτηρίζονται απο΄θετικό πρόσημο όπως π.χ. οι 120 δόσεις και ο νέος νόμος Κατσέλη. Εάν η κυβέρνηση πείσει ότι χρειάζεται 3-4 μήνες διορία για να μπορέσει να υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο και να βοηθηθούν στο σύνολο τους οι Έλληνες πολίτες εσείς πιστεύετε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν την ψήφο τους από θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες;»

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο η οικονομία, άλλο ένα έθνικό θέμα. Πιστεύω ότι έχουν καταστρέψει οι κομματικές γραμμές τον τόπο αυτόν» πρόσθεσε ο κ. Σαρίδης επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι θα είναι ο 151ος βουλευτής που θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Υπενθύμισε, δε, ότι υπερψήφισε τον προϋπολογισμό «γιατί ήταν ο πρώτος που γράφτηκε από ελληνικά χρόνια, γιατί έδωσε λίγα αλλά τα περισσότερα από ό,τι έδωσαν οι τελευταίοι 8 μνημονιακοί προϋπολογισμοί και γιατί διαφαίνεται ότι η οικονομία στέκεται δειλά δειλά στα πόδια της. Ο βασικός λόγος όμως ήταν η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα φέρει πρόταση νόμου που αφορά πάνω από 1 εκατ. πολίτες για δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».

Στην ερώτηση αν θα αποδεχθεί πρόταση για υπουργοποίηση ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων απάντησε ότι «ούτε η κυβέρνηση έχει ανάγκη τον Σαρίδη ούτε εγώ την κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι ένας χρονιός ορίζοντας 3-4 μηνών σε υπουργική καρέκλα θα είναι χρήσιμος για τον ελληνικό λαό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς τέλος αν θα είναι ξανά υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων ο κ. Σαρίδης απάντησε ότι «αν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με επιλέξει θα είμαι ξανά υποψήφιος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.