ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φ.Γεννηματά: Αποφασισμένη να δώσει σκληρή μάχη για την διεκδίκηση της επανεκλογής της – Όλα όσα είπε στη ΔΕΘ

Φ.Γεννηματά: Αποφασισμένη να δώσει σκληρή μάχη για την διεκδίκηση της επανεκλογής της – Όλα όσα είπε στη ΔΕΘ

Αποφασισμένη να δώσει σκληρή μάχη για την διεκδίκηση της επανεκλογής της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται ότι είναι η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

«Πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία και προοδευτική διακυβέρνηση», είναι το τρίπτυχο στο οποίο επενδύει και αφορά στην «γραμμή» που φιλοδοξεί ότι θα ακολουθήσει το κόμμα της με την ίδια στο τιμόνι και μετά την κορυφαία εσωκομματική αναμέτρηση. Οι ημερομηνίες του πρώτου και δεύτερου γύρου δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί- είναι όμως θέμα ελάχιστων ημερών. Οι υποψηφιότητες δεν έχουν κατατεθεί επισήμως- ωστόσο η κυρία Γεννηματά και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία, οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης βρίσκονται ήδη ένα βήμα πριν από την επίσημη αφετηρία. Οι τελικές αποφάσεις για το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της μάχης- στόχος είναι κάλπες να στηθούν το αργότερο μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη- θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ που θα γίνει πιθανότατα στις 26 Σεπτέμβρη. Θα προηγηθεί η υποβολή πρότασης της αρμόδιας Επιτροπής που συνεδριάζει και σήμερα για το ίδιο θέμα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει δώσει οδηγία στα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να μην υπάρξει καθυστέρηση στην οργάνωση της διαδικασίας. Πρόκειται δε, επιστρέφοντας από τη ΔΕΘ να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως είναι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υποψηφίων για την «διαδρομή» μέχρι την εκλογή αρχηγού. Αυτό που τονίζει στους συνεργάτες της είναι ότι η εσωκομματική αντιπαράθεση πρέπει να είναι πολιτική και το μήνυμα καθαρό για την επόμενη μέρα- κάτι που επιχείρησε να πετύχει και μέσω της ομιλίας της στην ΔΕΘ.

Χθες από το Βελλίδειο έδειξε ότι επιλέγει την «γραμμή» των σφοδρών επιθέσεων στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. «Στοχοποίησε» το Μέγαρο Μαξίμου, επιχείρησε να απαντήσει στα διλήμματα των προσεχών εθνικών εκλογών, που έθεσε, από το βήμα της ΔΕΘ επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άσκησε σκληρή κριτική στην Κουμουνδούρου. Άνοιξε την ομιλία της εξαπολύοντας πυρά στον πρωθυπουργό και έκλεισε, εμφανίζοντας ως αδιαπραγμάτευτο τον στόχο για «προοδευτική διακυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή». Από την αρχή μέχρι το τέλος της ομιλίας της προσπάθησε να «διαγράψει» το σενάριο του ενδεχόμενου μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, τονίζοντας ότι «ήταν και θα είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ. «Είναι για όλους;», αναρωτιέται με νόημα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, που χαρακτηρίζει καθοριστικής σημασίας την αποσαφήνιση του πολιτικού στίγματος και των τεσσάρων υποψήφιων για την ηγεσία στις προσεχείς εσωκομματικές κάλπες. Το σίγουρο είναι ότι τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και οι κ.κ Ανδρέας Λοβέρδος, Ν. Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης (ένας από τους βουλευτές που προσήλθαν στο Βελλίδειο για την ομιλία της Προέδρου) θα ανοίξουν πλήρως τα «χαρτιά» τους στις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις που οργανώνουν.

Χθες πάντως η κυρία Γεννηματά δεν άφησε επί της ουσίας πολλά ερωτήματα αναπάντητα για την «γραμμή» της. Δηλώνοντας ότι άκουσε προσεκτικά την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη και την συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο, προσπάθησε να απαντήσει στα επίμαχα σημεία του λόγου του. Δεν αναφέρθηκε στα περί αυτοδυναμίας, ωστόσο τον κατηγόρησε για διχαστικό και αλαζονικό λόγο για την προσπάθεια «ενός σόου για έναν» και για μια πολιτική που δεν μοιράζει πλούτο δίκαια, αντιθέτως αυξάνει τις ανισότητες και οδηγεί στην διόγκωση του δημόσιου χρέους.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη. Διαψεύδει καθημερινά όσους πίστεψαν στις δήθεν μεταρρυθμίσεις. Προκαλεί γενικευμένη απογοήτευση και απαισιοδοξία στους πολίτες. Κρατά εγκλωβισμένες παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά συνεχίζοντας τις επιθέσεις στον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της νέας γενιάς την οποία «προσπαθεί να εξαγοράσει με “δωράκια” που θα φύγουν από την άλλη τσέπη». Σχετικά δε με την διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφράσει τον κόσμο και των κεντρώων ψηφοφόρων, η εκτίμησή της είναι ότι το Μέγαρο Μαξιμου δεν κατάφερε με τον τελευταίο ανασχηματισμό το Μαξίμου να διατηρήσει το δήθεν κεντρώο προσωπείο του- «και το «επιτελικό κράτος κατέρρευσε», είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή την παρουσία της στη ΔΕΘ η κυρία Γεννηματά θέλησε επίσης να προβάλει την ανάγκη για την προώθηση του Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου, που έχουν ήδη συγκροτήσει οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη. Αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του σχεδίου, το οποίο προτίθεται να αναδείξει σε κάθε ευκαιρία εφεξής. Θεωρεί άλλωστε ότι η οικονομία βρίσκεται αναμφίβολα στο επίκεντρο και ότι κρίσιμο ρόλο για την διαμόρφωση της επόμενης μέρας μετά την πανδημία στην Ευρώπη θα διαδραματίσει και η «Αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη». Εννοεί και αναμένει τη νίκη των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών του SPD, στις εκλογές που έρχονται σε λίγες ημέρες και τάσσεται στο πλευρό του υποψηφίου για την καγκελαρία Όλαφ Σόλτς. Με τη νίκη του πιστεύει ότι μπορεί «να πνεύσει άνεμος αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να εξασφαλίσουμε»:

-Την αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας από προοδευτικές πολιτικές για την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, τη μείωση των ανισοτήτων.

-Την «μονιμοποίηση» του Ταμείου Ανάκαμψης για την χρηματοδότηση αυτών των πολιτικών.

-Την αντιμετώπιση του διογκωμένου δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου-ιδιαίτερα του μέρους που οφείλεται στην πανδημία-ώστε να απομακρύνουμε τους κινδύνους για νέες κρίσεις και

-Την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα τώρα που οι παγκόσμιες εξελίξεις επιβάλλουν μια προοδευτική και δημοκρατική Ευρώπη, ισχυρό πόλο στον παγκόσμιο ανταγωνισμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το εσωτερικό; «Η Ελλάδα αποζητά τη νέα Αλλαγή μετά την αποτυχία των Κυβερνήσεων τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τώρα της ΝΔ», επεσήμανε με την ομιλία της στη ΔΕΘ την οποία παρακολούθησαν βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δια του βασικού του υποστηρικτή Ανδρέα Σπυρόπουλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος δια του βουλευτή Αιτωλοκαρνανίας, κ. Κωνσταντόπουλου. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι ηγεσίες των κοινωνικών, παραγωγικών φορέων και επιμελητηρίων- ήταν εκεί μεταξύ άλλων οι κ.κ Γ. Χατζηθεοδοσίουκαι Γ. Καββαθάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.