ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κίνημα Αλλαγής: Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία των εκλογών – Τι θα γίνει με την τέταρτη υποψηφιότητα

Κίνημα Αλλαγής: Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία των εκλογών – Τι θα γίνει με την τέταρτη υποψηφιότητα

Δύσκολη είναι πλέον η περίπτωση να εμφανιστεί και τέταρτος υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, μετά την αποχώρηση από την κούρσα της Φώφης Γεννηματά.

Η χθεσινή κρίσιμη για την πορεία των πραγμάτων, ημέρα δεν έβγαλε κάποιο συνταρακτικό νέο σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέος υποψήφιος, πέραν των Ανδρέα Λοβέρδου, Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη, ενώ επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά, όπως έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα του ΚΙΝΑΛ.

Και οι τρεις υποψήφιοι, μετά από συνεννοήσεις είτε απευθείας, είτε μέσω συνεργατών τους, έχουν συμφωνήσει να αναστείλουν για λίγες ημέρες και σε ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στον αγώνα της Φώφης Γεννηματά τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, αλλά, ταυτόχρονα και να καταθέσουν κανονικά τις υπογραφές που απαιτούνται για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων τους (τουλάχιστον 5.000), έως αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, εφαρμόζοντας πλήρως το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ένα σταθερό πλαίσιο στην περαιτέρω εκλογική πορεία τα στρατόπεδα των τριών υποψηφίων είναι σε συνεχή επικοινωνία και ως τώρα υπάρχει σύμπλευση απόψεων, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές δεν αποκλείουν κάποια στιγμή να προκύψει και «συνάντηση κορυφής».

Το μέγα ζητούμενο σχετικά με τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, από προχθές βράδυ ουσιαστικά, είναι εάν θα εμφανιστεί τελικά κάποιο στέλεχος να διεκδικήσει την αρχηγία, επιχειρώντας να εκφράσει το λεγόμενο γεννηματικό μπλοκ. Όλη τη μέρα χθες άλλωστε κυκλοφορούσαν φήμες για διάφορα ονόματα, που υποτίθεται συζητούνταν στις γραμμές των υποστηρικτών της Φώφης, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται κάτι συγκεκριμένο ή, πολύ περισσότερο, να οδηγεί σε κάποια εξέλιξη αυτή η φημολογία.

Τουναντίον, στενός συνεργάτης της προέδρου, διαμηνύει, μέσω του protothema.gr και μάλιστα με κατηγορητικό τρόπο, αν όχι και με οργισμένο ύφος ότι «το γεννηματικό μπλοκ δεν αναζητά υποψήφιο». Συμπληρώνει δε με νόημα ότι «ουδείς μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα της Φώφης Γεννηματά, δεν έχει κανείς καμία κάλυψη να δρα για λογαριασμό της», καλώντας τους πάντες να «μην μικραίνουν την Πρόεδρο και μην τη φέρνουν στα μέτρα των προσωπικών τους φιλοδοξιών».

Διευκρινίζει επίσης ότι «όποιος θέλει να κατέβει υποψήφιος έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά από μόνος του, όχι να εμφανίζεται ότι κινείται εκ μέρους της Προέδρου»!

Το αυστηρό αυτό μήνυμα δεν αφορά μόνο τις όποιες συζητήσεις και τα δημοσιεύματα περί τέταρτης υποψηφιότητας, αλλά και τα όσα κυκλοφόρησαν για το ενδεχόμενο να αναδειχθεί μεταβατικός επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Επειδή μάλιστα τα τελευταία αυτά σενάρια για την ΚΟ του κόμματος είχαν διακινηθεί νωρίς, στελέχη που βρίσκονται κοντά στην πλευρά Ανδρουλάκη ξεκαθάριζαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει δεκτό.

Σημειωτέον ότι κορυφαίοι παράγοντες από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά αποσαφήνιζαν σε όλους τους τόνους σχεδόν από την πρώτη στιγμή, που ανακοινώθηκε η απόφασή της για απόσυρση από την κούρσα της αρχηγίας, ότι η προσδιορισμένη διαδικασία από τα συλλογικά όργανα θα τηρηθεί κανονικά και πώς η πρόεδρος είναι παρούσα για να εγγυηθεί τη ενότητα της παράταξης.

Το μπλέξιμο πάντως προέρχεται κυρίως από τρεις πλευρές:

– από κάποια στελέχη που βρίσκονται ή βρίσκονταν κοντά στην κυρία Γεννηματά, όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης μίλησε για πάγωμα των διαδικασιών, για να αναγκαστεί στη συνέχεια να διευκρινίσει ότι εννοεί τις δραστηριότητες των υποψηφίων για λίγες ημέρες. Για το ίδιο στέλεχος κυκλοφορούσαν αργά χθες το βράδυ φήμες ότι σκέφτεται να είναι και ο ίδιος υποψήφιος και ότι συλλέγει υπογραφές, χωρίς πάντως να υπάρξει κάποια επιβεβαίωση για τούτο.

– από τις συζητήσεις που ενέπλεκαν τον Γιώργο Παπανδρέου σε διεργασίες προκειμένου να είναι και κείνος υποψήφιος. Ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε χθες από το εξωτερικό και επισκέφτηκε την Φώφη Γεννηματά, αλλά δεν έδειξε κάποια σπουδή να μιλήσει δημοσίως για το εάν έχει κάποια σχέδια αυτού του τύπου. Λέγεται ότι στελέχη από όλη την Ελλάδα ζητούν από τον κ. Παπανδρέου να διεκδικήσει την ηγεσία, αλλά έμπειροι κομματικοί σχεδόν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξει κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση σήμερα θα φανεί εάν και τι έχει βάση απ’ όλα αυτά.

– και τέλος από άλλες σκόρπιες συζητήσεις, που έφεραν στο προσκήνιο ονόματα όπως του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη ή και του Παύλου Γερουλάνου και άλλων. Καμία από τις διεργασίες αυτές αυτές δεν δείχνει να έφερε αποτέλεσμα, διότι πέραν των άλλων και τα συζητούμενα πρόσωπα δεν έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες από τα στρατόπεδα των τριών υποψηφίων, αλλά και συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, εάν εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος να θέσει υποψηφιότητα και ζητήσει μία πολύ μικρή παράταση για να συγκεντρώσει τις υπογραφές, τότε το αίτημά του θα εξεταστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως το όποιο θέμα αναβολής των εκλογών (5/12 ο πρώτος γύρος και 12/12 ο δεύτερος εάν χρειαστεί) αποκλείστηκε και για το λόγο, όπως έλεγε σε συνομιλητές του ο Ανδρέας Λοβέρδος, ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει το χρόνο να προετοιμαστεί ειδικά στην περίπτωση που οι εθνικές κάλπες στηθούν την άνοιξη του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.