ΚΙΝΑΛ: Μία «ανάσα» από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Γ.Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Μία «ανάσα» από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Γ.Παπανδρέου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση της κατάθεσης υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Οι διεργασίες είναι έντονες και στους κόλπους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος καθώς μέλη της όπως όλα δείχνουν θα δώσουν τις υπογραφές τους για να επικυρώσουν την υποψηφιότητά του. Από την πλευρά τους αμετακίνητοι δηλώνουν προς ώρας και όλοι οι υποψήφιοι.

Τι λέει ο Γιώργος Παπανδρέου

Από την Κωνσταντινούπολη ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Απόψε γιορτάζουμε ένα κομμάτι αυτής της παράδοσης που ανάφερες μεταξύ, μουσικών, καλλιτεχνών της Τουρκίας και της Ελλάδας, ο κύριος Λιβανελί και ο Μίκης Θεοδωράκης, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για να ανοιχτούμε και να σπάσει ο πάγος μεταξύ των λαών μας. Πρέπει να ενισχύσουμε αυτή την παράδοση».

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και φίλο του Εκρέμ Ιμάμογλου και τη συναυλία του Λιβανελί για τον Μίκη Θεοδωράκη ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει και ανακοινώνει όπως όλα δείχνουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ήδη στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την υποψηφιότητά του μαζεύουν υπογραφές από το 15% των μελών της ΚΕ εναλλακτικά στις 5.000 υπογραφές μελών και φίλων που απαιτούνται για κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

Κατεβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου – Τι λένε οι υπόλοιποι;

Εν αναμονή των ανακοινώσεων Παπανδρέου τελεί ο υποψήφιος και γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να επανεξεταστεί από όλους η υποψηφιότητά τους. «Έχω πει με ειλικρίνεια ότι θα επανεξεταστεί και πρέπει να επανεξεταστεί από όλους» σημείωσε.

Οι άλλοι πέντε διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να τρέξουν μέχρι τέλους την κούρσα διαδοχής επιμένοντας ότι όλες οι υποψηφιότητες προσθέτουν δυνάμεις και δεν αφαιρούν από το ΚΙΝΑΛ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε μια εκστρατεία που να κοιτάζει πίσω, που να αναβιώνει παλιές κόντρες, που να δημιουργήσει πάλι συνθήκες εσωστρέφειας» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «η δικιά μας παράταξη για παράδειγμα η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18 έως 35 παίρνει κάτω 4,5% διαρκώς είναι ζήτημα βιωσιμότητας να επιστρέψει η νέα γενιά».

Ο Χάρης Καστανίδης είπε πως «προφανώς πρέπει να είναι διακριτές οι πολιτικές παρουσίες διότι αλλιώς κινδυνεύει να γίνει μια «σύναξις των εαρινών χωροφυλάκων» οι οποίοι απλώς θέλουν να παρουσιάσουν το ανάστημά τους».

Για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την εκλογή νέου προέδρου εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΕ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει δώσει επίσημη απάντηση στους συνεργάτες του για το αν θα κατέβει τελικά υποψήφιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, φαίνεται πως αρκετά στελέχη από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά, δείχνουν πως θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Παπανδρέου, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο Κίνημα Αλλαγής…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.