ΚΙΝΑΛ: Τα νέα πρόσωπα που θα ανακοινώσει ο Ν.Ανδρουλάκης – Ποιοι θα αναλάβουν καίριες θέσεις

Επίθεση στην κυβέρνηση με προτάσεις για την ακρίβεια

ΚΙΝΑΛ: Τα νέα πρόσωπα που θα ανακοινώσει ο Ν.Ανδρουλάκης – Ποιοι θα αναλάβουν καίριες θέσεις

Ο αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, φαίνεται πως ολοκληρώνει το παζλ των προσώπων με κρίσιμους ρόλους, στο επιτελείο του και στο κόμμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιστρέφοντας αύριο από το Στρασβούργο έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση του ονόματος του νέου εκπροσώπου Τύπου αλλά και των στελεχών που θα βρεθούν στην «πρώτη γραμμή» της επανεκκίνησης και της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές εκλογές.

Καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος, Δημήτρης Μάντζος, μέχρι τώρα διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Μάντζος, δικηγόρος και στέλεχος από τις νεότερες γενιές, είχε οριστεί από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Κατά τη διάρκεια της θητείας του απέκτησε και διατήρησε άριστες σχέσεις με όλες τις «φυλές» του ΚΙΝΑΛ. Η επιλογή αξιοποίησής του, από το Νίκο Ανδρουλάκη για την απαιτητική θέση της εκπροσώπησης του κόμματος στα ΜΜΕ, έρχεται να δώσει επί της ουσίας συνέχεια στην επιχείρηση ανανέωσης και ενότητας του ΚΙΝΑΛ, που θα αναπτυχθεί περαιτέρω με τον ορισμό νεότερων στελεχών και στις άλλες θέσεις-κλειδιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ Ανδρουλάκης είχε χθες το μεσημέρι- λίγο πριν αναχωρήσει για Στρασβούργο- συνάντηση με τον κ. Μάντζο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις οριστικές αποφάσεις του. Καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου θα αναλάβει μία γυναίκα- ακούγεται ότι τη θέση θα αναλάβει, εφόσον οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις το επιτρέψουν, η κυρία Έλενα Αναστασίου, δικηγόρος επίσης και σύζυγος ενός εκ των στενών συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη, του υποψήφιου για την προεδρία του ΔΣΑ, Μιχάλη Καλαντζόπουλου.

Η κυρία Αναστασίου με ενεργό πολιτική δράση από τη Νεολαία του κόμματος, είχε εκλεγεί διαμερισματική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων επί Γιώργου Καμίνη. Δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα – με τον συνδυασμό Γερουλάνου- είναι η Ρωξάνη Μπέη (κόρη του Δημήτρη Μπέη) η οποία θα αναλάβει σημαντικό ρόλο, ίσως στον Τομέα της Αυτοδιοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον θέμα χρόνου η συμπλήρωση του νέου παζλ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου ακούγεται η αξιοποίηση του εκ Θεσσαλονίκης, Θανάση Γλαβίνα, νεαρού δικηγόρου και γιου πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, της Μάρας Κουκουδάκη και της Ειρήνης Κωστάκη. Την “μπαγκέτα” της Επικοινωνίας διατηρεί ο Πάνος Βλάχος, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη θέση, όταν ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία, διεκδικώντας εκ νέου βουλευτική έδρα στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Ρόλο-κλειδί θα έχει ο νυν διευθυντής του Γραφείου του κ. Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες, Νικόλας Παπάζογλου, καθώς και οι δύο εξ’ απορρήτων συνεργάτες του, Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης, οι οποίοι θα «τρέξουν» την επιχείρηση αυτοοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος. Για τη θέση του Διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας μετά και τον ορισμό του Μιχάλη Κατρίνη στην θέση του επικεφαλής βολιδοσκοπήθηκαν πρώην βουλευτές του κόμματος, όπως ο Βαγγέλης Αργύρης- εντούτοις δεν αποκλείεται να αναλάβει τη θέση στέλεχος από τις νεότερες γενιές.

Ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, που ενισχύει εκ των πραγμάτων την ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες, θεωρείται η εκλογή της Εύας Καϊλή στη θέση αντιπροέδρου στο ευρωκοινοβούλιο. Η νεαρή ευρωβουλευτής κατάφερε να εκλεγεί στην πέμπτη θέση, από τον πρώτο γύρο της διαδικασίας, όπου χρειαζόταν το 50%+1 των ψήφων. Έλαβε 454 ψήφους σε σύνολο 691 ψηφισάντων, ξεπερνώντας ακόμα και τους εκπροσώπους των δύο γερμανικών κομμάτων, που ήταν ήδη αντιπρόεδροι και τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια: την Καταρίνα Μπάρλει, των Σοσιαλδημοκρατών, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης στη χώρα της και τον Χριστινοδημοκράτη Ράινερ Γουίλαντ.

Επίθεση στην κυβέρνηση με προτάσεις για την ακρίβεια

Στόχος του κ. Ανδρουλάκη, εκτός από την αξιοποίηση νέων στελεχών στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι και η ανάδειξη των θέσεων του κόμματος για τα μείζονα ζητήματα της συγκυρίας, όπως είναι η πανδημία και η ακρίβεια.

Για την ακρίβεια συγκεκριμένα, οι κ.κ Ανδρουλάκης και Κατρίνης ετοιμάζουν σειρά πρωτοβουλιών, εντός και εκτός της βουλής, ενώ δίνουν βάρος στην συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια στις 24 Γενάρη μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στους αρμόδιους υπουργούς.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, ενώ την Δευτέρα δεν αποκλείεται να συγκαλέσει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

«Η Κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η κρίση είναι εισαγόμενη, αλλά οι ευθύνες της εντοπίζονται στους υψηλούς έμμεσους φόρους, την απουσία ελέγχων στην αγορά, την προβληματική της πολιτική στη ΔΕΗ και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τονίζουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη και «θυμίζουν» τις προτάσεις του του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για:

-Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης και τα καύσιμα. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι οι τιμές στο λάδι, στις πατάτες, στα κρέατα έχουν ανέβει πάνω από 20%.

-Γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού «σήμερα και όχι σε τέσσερις μήνες». «Ως σοσιαλδημοκράτες θα θέλαμε να συμβεί με συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά έστω κι έτσι, η κυβέρνηση πρέπει να το πράξει. Η ΓΣΕΕ έχει εισηγηθεί κατώτατο στα 751 ευρώ με προσαρμογή στα 809», υποστηρίζουν.

-Μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή στο 6%, όπως έχουν προτείνει και με ειδική τροπολογία τον Δεκέμβριο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στηρίζουμε την επιδότηση του ενεργειακού κόστους στα ευάλωτα νοικοκυριά, ιδιαίτερα τώρα που οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται. Αυτή όμως είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση και πρέπει να δούμε μεσο-μακροπρόθεσμα πώς θα θωρακίσουμε την τσέπη των καταναλωτών και θα καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης», επισημαίνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και συμπληρώνουν κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση ότι: «Αντί να δίνει διαρκώς επιδόματα η Κυβέρνηση θα μπορούσε το 1.7 δισ. που έχει δώσει από τον Σεπτέμβρη να επιδοτήσει φωτοβολταϊκά στις στέγες, να ενισχύσει ενεργειακές κοινότητες για να έχουν φτηνό ρεύμα μικροπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι, αγρότες κ.λ.π και φυσικά να ενισχύσει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ώστε να μην έχουν απώλειες θερμότητας και να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες ζωής στους κατοίκους. Αυτές είναι λύσεις που συμβαίνουν στην Ευρώπη και δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί άμεσα, αλλά χρειάζεται στόχευση και σχέδιο και κυρίως, μέριμνα για την ενεργειακή δημοκρατία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.