Τι κρύβει η κρίση στο ΚΙΝΑΛ: Γιατί εκδιώχθηκε ο Ε.Βενιζέλος; Γιατί η Φώφη προωθεί τον Γ.Καμίνη;

Τι κρύβει η κρίση στο ΚΙΝΑΛ: Γιατί εκδιώχθηκε  ο Ε.Βενιζέλος;  Γιατί η Φώφη προωθεί τον Γ.Καμίνη;

Ως «πολιτική έκπληξη πρώτου μεγέθους» χαρακτηρίζεται από ανεξάρτητους πολιτικούς παρατηρητές η κίνηση της Φώφης Γεννηματά να ωθήσει το εμβληματικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην «έξοδο» μια εβδομάδα μετά την καλή εμφάνιση του κόμματος στις ευρωεκλογές και 35 ημέρες περίπου πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Γιατί φυσικά περί αυτού πρόκειται: Η Φώφη έδειξε την έξοδο στον Βενιζέλο και ο τελευταίος, από τη δήλωσή του, φαίνεται ήδη ετοιμάζει την επόμενη πολιτική του κίνηση.

«Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.» δήλωσε ο Ε.Βενιζέλος κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του.

Ειδικότερα η φράση του χωρίς «κομματικές δεσμεύσεις» και να «να υπερασπιστώ δυναμικά», είναι ενδεικτικές για τις επόμενες κινήσεις του.

Ποιες μπορεί να είναι οι κινήσεις αυτές; Σίγουρα η δημιουργία μιας νέας πολιτικής κίνησης είναι στα σχέδια του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο χρόνος μέχρι τις εκλογές δεν είναι αρκετός, σε καμία περίπτωση για να υλοποιήσει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη ο Βενιζέλος χωρίς να έχει αποχωρήσει επίσημα από το ΚΙΝΑΛ ενδέχεται να ξεκινήσει ένα ιδιότυπο αντάρτικο κάτι όμως που θα έχει ως αποτέλεσμα την διαγραφή του.

Το ενδεχόμενο να πάει στη ΝΔ είναι μηδενικό, αν και με τον Α.Σαμαρά κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης είχαν ακουστεί σενάρια και φήμες για μια τέτοια προσχώρηση. Τώρα όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλωστε ούτε ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης θα ήθελε κάτι τέτοιο ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές. Για την ακρίβεια το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν η προσχώρηση ενός τέτοιας εμβέλειας στελέχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις τάξεις του κόμματός του.

Ουσιαστικά ο Ε.Βενιζέλος έχει τελειώσει για το ΚΙΝΑΛ και το ΚΙΝΑΛ για τον Ε.Βενιζέλο.

Φυσικά η όλη αυτή εξέλιξη αναμένεται να «τραυματίσει» εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και για αυτό είναι απορίας άξιο, η περίεργη εμμονή της Φ.Γεννηματά με τον Γ.Καμίνη και για ποιο λόγο η επικεφαλής του κόμματος θέλησε να τον «διορίσει» (γιατί περί αυτού πρόκειται) επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο τελευταίος μετά την αποτυχία του στις ευρωεκλογές, (ήρθε τέταρτος και… καταϊδρωμένος μετά τους Ανδρουλάκη, Καϊλή και Νίκο Παπανδρέου) χωρίς να προσθέσει τίποτα το ουσιαστικό στην εμφάνιση του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, εμφανίζεται αίφνης περίπου ως ανώτερος ιστορικών στελεχών του κόμματος!

Τώρα η Γεννηματά με μια κίνηση επιχειρεί να διασώσει τον Καμίνη και όχι μόνο να τον διασώσει, αλλά τον τοποθετεί επικεφαλής του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ ως να πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Ο «διορισμός» επομένως του Καμίνη στη συγκεκριμένη θέση (κάτι που πιθανότατα ήταν ήδη συμφωνημένο πριν τις ευρωεκλογές σε περίπτωση αδυναμίας του να εκλεγεί) δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, για τα κίνητρα της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Θα μπορούσε να τον έβαζε κάλλιστα στη λίστα εάν ήθελε τη συμμετοχή του οπωσδήποτε στις εκλογές, αλλά αντ΄ αυτού προχώρησε στην ευνοϊκή από πλευράς εξόδων προεκλογικού αγώνα εκλόγιμη θέση διορισμού στο Επικρατείας, ενός στελέχους που απέτυχε στις ευρωεκλογές.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η τοποθέτηση του Καμίνη στην πρώτη θέση συνδυάστηκε με την περιπαιχτική πρόταση στον Ε.Βενιζέλο για την τελευταία θέση στο Επικρατείας!

Αυτό ήταν “way toο much” για να το «καταπιεί» ο προκάτοχος της Φώφης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Οι εξελίξεις επομένως στο χώρο του ΚΙΝΑΛ αναμένονται άκρως ενδιαφέρουσες και σίγουρα θα είναι καταιγιστικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.