ΚΙΝΑΛ: Ο Σταύρος Καλαμάκης της Β’ Πειραιά αποσύρει την υποψηφιότητά του

ΚΙΝΑΛ: Ο Σταύρος Καλαμάκης της Β’ Πειραιά αποσύρει την υποψηφιότητά του

Η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, με ευθύνη της Φώφης Γεννηματά, έχει πυροδοτήσει φυγόκεντρες τάσεις σε εκατοντάδες ψηφοφόρους ενώ είναι πολλά στα στελέχη του κόμματος που αποχωρούν από τα ψηφοδέλτια.

Η τελευταία απόσυρση υποψηφιότητας ήρθε σήμερα από τον υποψήφιο βουλευτή της Β’ Πειραιά Σταύρο Καλαμάκη και στέλεχος της περιοχής.

«Απόσυρση υποψηφιότητας

Καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις δεν ταυτίζονται με τα πολιτικά μου πιστεύω και το πνεύμα ενότητας που αρμόζει στο Κίνημα Αλλαγής, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με τη ψήφο τους στις εθνικές εκλογές τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015 καθώς και όσους με εμπιστεύτηκαν και με συμπεριέλαβαν στο ψηφοδέλτιο.

Με τιμή,
Σταύρος Καλαμάκης

Απογοήτευση και παραιτήσεις

Η απογοήτευση στη βάση του ΚΙΝΑΛ είναι εμφανής και εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που φθάνουν στην Χαριλάου Τρικούπη εναντίον της απόφασης της ηγεσίας να απομακρύνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τα ψηφοδέλτια και το κόμμα.

Χθες την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο στη Β’ περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης.

«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα», σημείωσε ο κ. Λιντζέρης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.
Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας.
Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά.

Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ,», σημειώνει ο κ. Λιντζέρης και προσθέτει:
«Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια.

Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β’ περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη.

Το Σάββατο εξάλλου ο Μάνος Επιτροπάκης, από τα γνωστότερα στελέχη της «βενιζελικής» τάσης και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και ο Γιάννης Οικονομίδης (ο οποίος χαρακτηρίζει «κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική» την απόφαση της κ. Γεννηματά να προτείνει στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας) αλλά και η Γιώτα Μπουμπούλη, η οποία γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας.

Υπέρ Βενιζέλου η Διαμαντοπούλου

Θέση υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου πήρε και η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία τόνισε πως όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική.

«Ένα κόμμα, όσο μικρό κι αν είναι, είναι καταδικασμένο να αποτύχει όταν δεν έχει ιδέες, καταργούνται τα όργανα, οι διαδικασίες, η οργανωμένη άλλη άποψη.
Όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπλήσσομαι με όσους σήμερα εκπλήσσονται με ότι συνέβη σήμερα στο ΚΙΝΑΛ» ανέφερε σε δήλωσή της η Αννα Διαμαντοπούλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.