Σφαγή στο ΚΙΝΑΛ ενόψει 3ης Σεπτεμβρίου! Ν. Παπανδρέου σε Γεννηματά: “Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, είναι ζήτημα επιβίωσης”

Σφαγή στο ΚΙΝΑΛ ενόψει 3ης Σεπτεμβρίου! Ν. Παπανδρέου σε Γεννηματά: “Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, είναι ζήτημα επιβίωσης”

Μία ημέρα πριν την 45η επέτειο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, σηκώνει το γάντι απέναντι στην Φώφη Γεννηματά.

Την ώρα που αύριο Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επέλεξε την πόλη της Λάρισας ως το επίκεντρο του εορτασμού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα που δεν θα έχουν μόνο «νοσταλγικό» περιεχόμενο, το όνομα του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο.

Ο Νίκος Παπανδρέου, τόσο με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», όσο και με παρέμβασή του στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha 989 ζητά την «επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ», χαρακτηρίζοντάς την ως ζήτημα επιβίωσης και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση, όπως προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος.

«Εγώ ρίχνω το γάντι και ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Σε όλη την περιοδεία που έκανα υπήρχε αίτημα επιστροφής του ΠΑΣΟΚ. Και άλλοι υποψήφιοι που βγήκαν υποχρεώθηκαν, είτε ήθελαν είτε όχι, να σηκώσουν τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, είτε λεκτικά είτε αληθινά. Μόνο αυτό συγκίνησε τον κόσμο. Ηλικιωμένοι στις εκλογές δεν καταλάβαιναν. Δεν μπορούσαν να βρουν και τα ψηφοδέλτια, αν δεν είχε τη λέξη ΠΑΣΟΚ πάνω σε αυτά. Άρα δεν είναι αίτημα δικό μου, είναι κάτι που έχω ξαναπεί. Χωρίς ΠΑΣΟΚ, θα τους πάρει όλους ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλουμε να το πάμε και πολιτικά», είπε και πρόσθεσε: «Είναι ζήτημα επιβίωσης».

Επιπλέον, στο σχετικό άρθρο του στο «Βήμα», ο Νίκος Παπανδρέου ζητά συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο και κατόπιν εκλογή αρχή από τη βάση και τονίζει ότι «η προσπάθεια «αποπασοκοποίησης» έγινε με μία σειρά αποτυχημένων εγχειρημάτων όπως η «Ελιά», η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και εν τέλει και το «Κίνημα Αλλαγής».

Όπως έγραψε αναφερόμενος στο καταστατικό και την εκλογή προέδρου από τη βάση, «Ο πρόεδρος εκλέγεται άμεσα από τα Μέλη και τους Φίλους του Κινήματος κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό αναφέρει κατά γράμμα το άρθρο 41 στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Όσοι προσπαθούν να αποσιωπήσουν τούτο το δεδομένο ή να βρουν διαδικαστικά τερτίπια για να αποφύγουν ανοικτές εκλογές μόνο κακό στο κόμμα κάνουν».

Βολές κι από Γερουλάνο

Σκληρή κριτική στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη άσκησε μέσω συνέντευξής του και ο πρώην υπουργός και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, εν όψει του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής (έχει εξαγγελθεί για τα τέλη του έτους). «Συνέδριο δημοκρατικού κόμματος με διορισμένα στελέχη και κλειστή ατζέντα, δεν γίνεται», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στο News 24/7 ο κ. Γερουλάνος, ζητώντας ένα «ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο με ατζέντα και θέσεις από τη βάση.

«Δεν ξέρω για τα άλλα στελέχη μας, αλλά εγώ δεν ντρέπομαι να λέω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος σε μια τοποθέτηση με σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας. «Το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία νιώθει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν την αφορά πια και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «η διεύρυνση είχε χαρακτηριστικά εσωκομματικού παζαριού», οπότε ήταν λογική και επόμενη η αντίδραση του κόσμου που ρωτούσε: «μα καλά, εσείς ΠΑΣΟΚ δεν είστε; Ντρέπεστε να το πείτε;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε πως ο Παύλος Γερουλάνος είχε στηριχθεί επίσημα για την διεκδίκηση της Δημαρχίας των Αθηνών από το… “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο!”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.