ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φ.Γεννηματά: «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για όλους με το ουτοπικό αφήγημα του Κ.Μητσοτάκη»

Φ.Γεννηματά: «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για όλους με το ουτοπικό αφήγημα του Κ.Μητσοτάκη»

«Ανάπτυξη για όλους μπορεί να υπάρξει με άλλη πολιτική. Όχι με το ουτοπικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη που είναι βγαλμένο από τις βίβλους του νεοφιλελευθερισμού», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε από το βήμα της ΔΕΘ και το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους». «Μας είπε για δήθεν απολιτίκ προσέγγιση στην οικονομία και οι δυο πρώτοι μήνες δείχνουν ότι ξετυλίγει βαθιά συντηρητική ατζέντα. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση υλοποιεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στον ΣΕΒ. Κανένας σεβασμός στις κλαδικές συμβάσεις και την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων. Με καταστρατήγηση των κλαδικών και τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%, που δεν αφήνουν δημοσιονομικό χώρο , οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο. Με συνθήματα και ευχολόγια επιχειρούν να καλύψουν μια αντεργατική πολιτική που στην ουσία, με τους εργαζόμενους απέναντι, είναι αντιαναπτυξιακή. Από την «δίκαιη ανάπτυξη» του κ.Τσίπρα στην «ανάπτυξη για όλους» του κ. Μητσοτάκη, αποτέλεσμα για τον εργαζόμενο μηδέν», τόνισε η κ. Γεννηματά, σε συνέντευξη της.

Γεννηματά: Καθαρές κουβέντες για τον εκλογικό νόμο

Τα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση της πολιτικής, τόνισε η κ. Γεννηματά. «Καθαρές κουβέντες λοιπόν! Ούτε η απλή αναλογική μπορεί να εκβιάσει συνεργασίες στη σημερινή πολιτική συγκυρία, ούτε οι μειοψηφίες πρέπει να καταλαμβάνουν την εξουσία. Τόσο απλά! Η χώρα στη μεταμνημονιακή της εποχή πρέπει να επενδύσει στην πολιτική σταθερότητα μεν, αλλά και στη κατά το δυνατόν ισχυρότερη σύνδεσή της με την λαϊκή εντολή», συμπλήρωσε και επανέλαβε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση της απλής αναλογικής.

«Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να δηλητηριάσει την κεντροαριστερά»

«Ο κ. Τσίπρας αφού έφθειρε τον όρο «Αριστερά», με τον εξαγνισμό και την ενσωμάτωση της καραμανλικής συνιστώσας και την συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς, επιχειρεί να μετακομίσει από τη γη που έκαψε σε μια νέα γη της πολιτικής επαγγελίας, στην Κεντροαριστερά! Οι πολιτικές του επιλογές είναι τόσο ευκαιριακές και τοξικές, που νομοτελειακά, αν του επιτρέψουμε, θα «δηλητηριάσει» και την κεντροαριστερά», τόνισε ακόμη η κ. Γεννηματά. «Γι’ αυτό επιμένουμε, στην πιο δύσκολη συγκυρία του χώρου μας, στην αυτόνομη πορεία, στις αδιαπραγμάτευτες και αμετακίνητες αρχές μας. Η πρόοδος, οι μεταρρυθμίσεις, η εθνική συναίνεση, η πολιτική υπευθυνότητα και η κοινωνική συνοχή δεν μπορούν να εκφραστούν αυθεντικά από έναν πολιτικό που ναρκοθετούσε όλη αυτή την παρακαταθήκη της Δημοκρατικής Παράταξης. Ο δρόμος δεν είναι ανοιχτός…», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το σχόλιο για τον Γερουλάνο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ρωτήθηκε για την πρόθεση του Παύλου Γερουλάνου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά σχολίασε: «Εχουμε ως παράταξη μεγάλη παράδοση και σε κομβικές διαφωνίες, αλλά και στην τελική δημιουργική σύνθεσή τους. Δική μας προτεραιότητα είναι να τιμήσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν, με πολλή και συλλογική δουλειά και να αποδεικνύουμε καθημερινά την υπεύθυνη στάση μας απέναντι στα προβλήματα της χώρας. Είναι αυτονόητο στην πολιτική ζωή πως ο καθένας μπορεί να θέσει τις δικές του προτεραιότητες και να βάλει στην κορυφή της δικής του ατζέντας ό,τι θεωρεί σημαντικότερο και στο τέλος αντίστοιχα να κρίνεται. Εγώ πάλεψα από την πρώτη μέρα και δεν θα σταματήσω να παλεύω για ένα Κίνημα Αλλαγής πολυσυλλεκτικό και συνθετικό, με όλες του τις μεγάλες προσωπικότητες παρούσες και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι διαλυτικό να ανοίγουμε συνεχώς την εσωκομματική μας ατζέντα και να βουλιάζουμε σε μια διαρκή εσωστρέφεια, την ώρα που μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει ο Ελληνικός λαός, να μας νιώσει ως το αποκούμπι του. Άλλωστε υπάρχουν οι διαδικασίες να κατατεθούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις και να τεθούν σε ψηφοφορία όλες οι αντιπροτάσεις, αν υπάρχουν. Δημοκρατικά, στον χώρο τους και στην ώρα τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.