Φ.Γεννηματά: «Ο Ρασπούτιν ήταν η κορυφή του παγόβουνου – Είναι θέμα δικαιοσύνης»

Φ.Γεννηματά: «Ο Ρασπούτιν ήταν η κορυφή του παγόβουνου – Είναι θέμα δικαιοσύνης»

Το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι υπεύθυνοι όσο βαθιά και ψηλά βρίσκονται, τόνισε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

«Θα πρέπει να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις ένα ισχυρό μήνυμα: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Δικαιοσύνη, με το Κράτος Δικαίου. Κανείς δεν μπορεί να προσβάλλει τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς της», τόνισε η κ. Γεννηματά στη συζήτηση στη Βουλή. «Για εμάς η διερεύνηση και αποκάλυψη της σκευωρίας δεν είναι ζήτημα ρεβανσισμού. Δεν είναι προσωπική υπόθεση των στελεχών μας που χτυπήθηκαν άδικα από το σκοτεινό σύστημα. Είναι ζήτημα Δικαιοσύνης. Ζήτημα Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρξει εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Χωρίς προκαταλήψεις και προκατασκευασμένους ενόχους, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια υπόθεση το 2018», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά είπε ακόμη «για όσους σκέφτονται fast track διεκπεραίωση και αναπομπή του φακέλου στην Δικαιοσύνη, δεν θα ανεχτούμε την επανάληψη της παρωδίας του 2018, με αντιστροφή ρόλων. Οι πολίτες δικαιούνται και ζητούν από εμάς απαντήσεις. Η Βουλή μπορεί και πρέπει να σκάψει βαθιά στην λάσπη».

«Το παραδικαστικό γεννήθηκε στα σπλάχνα της Δεξιάς, το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε σκευωρία την υπόθεση και μίλησε για παραδικαστικό κύκλωμα «που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα ενός τμήματος της Δεξιάς. Αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που το υιοθέτησε πλήρως και το καρπώθηκε. Απροκάλυπτα και αδίστακτα». Πρόσθεσε ότι «η δήθεν “Πρώτη Φορά Αριστερά” δεν ένιωσε κανένα δισταγμό, καμία ντροπή όταν τοποθετούσε στη νευραλγική θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης τον πρώην Διοικητή των Μυστικών Υπηρεσιών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Τον άνθρωπο που ήταν γνωστός τοις πάσι ότι ανήκε και ανήκει ιδεολογικά στο χώρο της Δεξιάς. Ότι συνομιλεί με ένα σημαντικό μέρος της ΝΔ, με μερίδα του δεξιού, παραδόξως τότε φιλοκυβερνητικού Τύπου».

«Αλλωστε, η ίδια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, της δήθεν Αριστεράς, όχι μόνο αποδέχτηκε, αλλά επιδίωξε την υποστήριξη αυτών των σκοτεινών συστημάτων. Πόνταρε πάνω στη δική τους βοήθεια για να χτίσει το δικό της παρακράτος. Να αλώσει τους θεσμούς για να τους ελέγξει από μέσα. Και δεν δίστασε να σχεδιάσει μια ολόκληρη σκευωρία με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων. Χρησιμοποιώντας ένα πρόθυμο παρα-δικαστικό σύστημα που τους προσέφερε την κατάλληλη τεχνογνωσία για την εκτέλεση του σχεδίου», συνέχισε η κ. Γεννηματά.

Γεννηματά: Ο Ρασπούτιν ήταν η κορυφή του παγόβουνου
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι ο περιβόητος πια Ρασπούτιν ήταν η κορυφή του παγόβουνου κι ο συντονιστής ενός ολόκληρου συστήματος παραεξουσίας μέσα στους κόλπους του εισαγγελικού, κυρίως, σώματος. Μίλησε για το «σύστημα Ρασπούτιν» που παραμένει ακόμη ζωντανό και συντηρεί το τοξικό κλίμα που το ίδιο έχει δημιουργήσει.

«Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσει αναδρομικά τη διάτρητη και κατευθυνόμενη διαχείριση της υπόθεσης τα τρία τελευταία έτη. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε αυτή την υπόθεση. Ποιοι επέβαλαν στις 9 Αυγούστου 2019 να δοθούν ξανά στην κ. Τουλουπάκη -για πενήντα μία ημέρες- αρμοδιότητες που της είχαν αφαιρεθεί με τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας;

Γιατί δόθηκε ξανά στην κ. Τουλουπάκη το δικαίωμα να ασκεί μόνη της ποινικές διώξεις για τις υποθέσεις που ερευνά; Επιστρέψατε αρμοδιότητες στον άνθρωπο που κατονομάζεται και αναφέρεται τόσες φορές και με τόσο μελανά χρώματα στη διαβιβασθείσα δικογραφία ως ευθέως ελεγχόμενη από πολιτικά κέντρα εξουσίας. Έχουμε ήδη ζητήσει κι αναμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης τις αναγκαίες εξηγήσεις», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κλείνουν προκλητικά τα μάτια στο σκάνδαλο»
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για ομερτά λέγοντας. «Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έκλεισαν και κλείνουν ως σήμερα προκλητικά τα μάτια στο μεγάλο σκάνδαλο. Είναι παραπάνω από προφανείς πλέον οι συμπτώσεις. Η συνάντηση των κομματικών τους συμφερόντων. Η αμοιβαία σιωπή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Εμείς, λοιπόν, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν! Απαιτούμε τη διερεύνηση της υπόθεσης από μηδενική βάση, χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις. Απέναντι σε αυτή τη συμφωνία της σιωπής, εμείς θα εξακολουθήσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα του Ελληνικού λαού να μάθει στην αλήθεια», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε τον Ανδρέα Λοβέρδο κι απέδωσε τη στοχοποίησή του , όπως ανέφερε, στο γεγονός ότι ως αρμόδιος υπουργός του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο χώρο του φαρμάκου επισημαίνοντας τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2004 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κόστισε στον ελληνικό λαό 3,3 δισ. ευρώ και 5 χρόνια μετά, το 2009, άγγιξε τα 6,4 δισ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.