ΚΙΝΑΛ: «Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις»

ΚΙΝΑΛ: «Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις»

Την άποψη πως “απροστάτευτη αφήνει και πάλι την πρώτη κατοικία η Κυβέρνηση, παρά τις διαφημιζόμενες από χθες το βράδυ βελτιώσεις του ν. 4605 του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον είχαμε καταγγείλει για τους περίφημους «κόφτες», την ατελέσφορη και πολύπλοκη διαδικασία, κυρίως όμως γιατί έθεσε ημερομηνία λήξης στην προστασία που παρείχε ο ν.3869/2010 του ΠΑΣΟΚ”, εξέφρασε το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν του ΚΙΝΑΛ: “Με την λήξη της προστασίας του ν.3869/2010 στο τέλος του έτους, το μικρό αριθμό αιτήσεων και τον ελάχιστο αριθμό που έχουν εγκριθεί προς διευθέτηση, ο κίνδυνος των μαζικών πλειστηριασμών είναι πλέον ορατός”.

Παράλληλα, τονίζεται: “Το Κίνημα Αλλαγής, αντί για τις ασπιρίνες που μοιράζει από χθες η Κυβέρνηση, θα επαναφέρει τις προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας που είχε καταθέσει με τη γνωστή πρόταση Νόμου το 2018 και ζητά από την Κυβέρνηση, ως ελάχιστο πρώτο βήμα, να παρατείνει τουλάχιστον για ένα έτος την προστασία του ν.3869/2010, ώστε στο διάστημα αυτό να αναζητηθούν οι προσφορότερες λύσεις και να αποτραπεί ο κίνδυνος μαζικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Στην κατεύθυνση αυτή θα καταθέσει ανάλογη τροπολογία στην Βουλή, όπως ανακοίνωσε χθες η κα Γεννηματά κατά την επίσκεψή μας στην Τράπεζα της Ελλάδος”, καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.