ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΚΙΝΑΛ: «Καλή η επίσκεψη Χαφτάρ αλλά η θέση της χώρας έπρεπε να είναι στο Βερολίνο»

ΚΙΝΑΛ: «Καλή η επίσκεψη Χαφτάρ αλλά η θέση της χώρας έπρεπε να είναι στο Βερολίνο»

Κριτική στην κυβέρνηση για τη απουσία της χώρας μας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ασκεί ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Είναι καλό που ήρθε ο κ. Χαφτάρ στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είναι καλό οτιδήποτε βάζει τη χώρα μας στο τραπέζι ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο και ενισχύει, σε ένα πολυπολικό σύστημα γεωπολιτικών συσχετισμών, τη θέση μας χωρίς να πρέπει να ενταχθούμε με λογική υποτέλειας είτε από τη μία είτε από την άλλη. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί λύση αλλά «μπάλωμα» γιατί η θέση της χώρας μας έπρεπε να είναι στο Βερολίνο, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη», τόνισε μιλώντας ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, κάνει λόγο για «αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», αναφερόμενος στο γεγονός ότι η χώρα μας δεν είναι στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «όχι γενικά σε μία διάσκεψη για την Λιβύη, αλλά ειδικά σε αυτήν τη διάσκεψη για τη Λιβύη, σε μία πολιτική συγκυρία που έχει υπογραφεί ένα δήθεν «μνημόνιο» ανάμεσα στην Τουρκία και την παραπαίουσα κυβέρνηση του Σάρατζ στη Λιβύη, το οποίο αναγνωρίζει αυθαίρετα θαλάσσιες ζώνες που περνάνε μέσα από τη χώρα μας χωρίς καν να συνορεύουν οι δύο χώρες».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης χαρακτηρίζει «αστείο και πάλι αποκλειστικά επικοινωνιακό το υποτιθέμενο βέτο που ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός ότι θα ασκήσει σε μία απόφαση που δεν θα περάσει καν από Ευρωπαϊκά όργανα».

Όπως λέει «φαίνεται και εδώ, δυστυχώς, φαίνεται και στον εκλογικό νόμο, φαίνεται και στα εργασιακά, φαίνεται και στο μεταναστευτικό, ότι η λογική της συναίνεσης που πολύ ωραία λέμε στα λόγια αλλά θα σε μείζονα ζητήματα δεν την αξιοποιούμε, δεν υπάρχει ως πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Θα πρέπει να το δουν διαφορετικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε «Τι κατάφερε η Νέα Δημοκρατία στη διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού; κατάφερε να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υπονοήσει σήμερα ότι ο ίδιος έκανε καλή διαχείριση του προβλήματος. Η χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού, είναι η βέλτιστη αποδοχή της κυβέρνησης ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστη το καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει, όχι μόνο το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και το απαιτούμενο μοντέλο υλοποίησης του, το οποίο θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πάρα πολύ χαμηλά τον πήχη γιατί ο ίδιος δημιούργησε τη Μόρια και συνολικά τις άθλιες συνθήκες στο προσφυγικό. Είναι αντίστοιχα προφανές ότι η ΝΔ από αυτόν τον πολύ χαμηλό πήχη, κατάφερε να περάσει από κάτω. Επί της ουσίας, πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα σύνορα με Ευρωπαϊκή βοήθεια, πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες απονομής και αξιολόγησης του ασύλου, πρέπει να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή συνδρομή για την επαναπροώθηση των μεταναστών στην Τουρκία, πρέπει να αποσυμφορήσουμε τα νησιά, ειδικά του Ανατολικού Αιγαίου, προς την ενδοχώρα. Όμως δεν φτάνουν όλα αυτά για να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό και το προσφυγικό. Όσο η διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού δεν παίρνει ουσιαστική Ευρωπαϊκή διάσταση, που σημαίνει να γίνει αναλογικό relocationσε όλη την Ευρώπη, τότε αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.