Φ. Γεννηματά για Κ. Μητσοτάκη: «Φαντάζεται “τζούφιες” εκλογές με απλή αναλογική αλλά αυτή είναι η πρώτη του αυταπάτη»

Φ. Γεννηματά για Κ. Μητσοτάκη: «Φαντάζεται “τζούφιες” εκλογές με απλή αναλογική αλλά αυτή είναι η πρώτη του αυταπάτη»

Σε έντονους ρυθμούς κυμαίνεται η συζήτηση στη Βουλή για το νέο εκλογικό νόμο, με την αντιπολίτευση να αντιδράει εντόνως.

Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο που θα ψηφιστεί απόψε το βράδυ «χωρίς καν να το συζητήσει με τα υπόλοιπα κόμματα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο άδικο σύστημα που παραμορφώνει την λαϊκή βούληση

«Η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει φαραωνικό μπόνους και χαμηλά ποσοστά αυτοδυναμίας.
Είναι ένα άδικο σύστημα που παραμορφώνει την λαϊκή βούληση και απαντά μόνο στις αγωνίες και τις φοβίες του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα χρόνια της κρίσης».

Η κ.Γεννηματά απάντησε και στο σενάριο περί διπλών εκλογών προκειμένου να καεί η απλή αναλογική λέγοντας ότι μπορεί να είναι αυτή η πρώτη αυταπάτη του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές με απλή αναλογική δεν θα δώσουν κυβερνητική λύση.

«Φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική μπορεί να είναι όμως αυτή η πρώτη του αυταπάτη. Χρειάζονται προγραμματικές συγκλήσεις και όχι ευκαιριακές συμπράξει, είδαμε στα χρόνια της κρίσης που οδήγησαν όλα αυτά. Θεσμικά παιχνίδια με ζαριές διπλών εκλογών είναι ένδειξη αδυναμίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι το κόμμα της δεν φοβάται την απόφαση του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι το κόμμα της ετοιμάζεται για μια πραγματικά προοδευτική λύση.
«Δεν φοβόμαστε την κρίση του ελληνικού λαού, στις επόμενες εκλογές είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός θα αναζητήσει πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και εμείς γι’ αυτό δουλεύουμε εντατικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.