ΚΙΝΑΛ: Αυτές είναι οι περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

ΚΙΝΑΛ: Αυτές είναι οι περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει κάποια επιπλέον μέτρα, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να επιβάλλει λύσεις στις τράπεζες.

Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα οικονομικά μέτρα περιλαμβάνουν αρκετές από τις προτάσεις της παράταξης και αυτό είναι κάτι θετικό, όμως θα έπρεπε να γίνουν ακόμη κάποιες ενέργειες.

Προτείνει λοιπόν:

Η Κυβέρνηση, αφού δεν αναστέλλει ούτε για τους ασθενέστερους δανειολήπτες την δυνατότητα πλειστηριασμών α’ κατοικίας που απελευθερώνονται από 30/4/2020, πρέπει να επιβάλλει στις τράπεζες τα μέτρα παγώματος των δανείων να ισχύσουν και για τους δανειολήπτες που είναι άνεργοι. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν καν να αναζητήσουν εργασία.
• Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς ουσιαστική μείωση τζίρου να δώσουν το επίδομα Πάσχα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

• Η Κυβερνητική απόφαση για το δικαίωμα του εργοδότη να θέτει εργαζομένους σε αναστολή (ως τώρα δεν υπάρχει στο εργατικό δίκαιο) σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με μείωση τζίρου, δημιουργεί μια γκρίζα ζώνη που ενέχει κινδύνους για τα εργασιακά δικαιώματα. Χρειάζονται πολύ σοβαροί έλεγχοι για να μην οδηγήσει το μέτρο σε παράνομη εργασία η να αποτελέσει προθάλαμο απολύσεων. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μόνιμου χαρακτήρα μέτρο. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθει το ΚΙΝΑΛ αφού δει τη σχετική ΠΝΠ.

Γενναία μέτρα στις φυλακές

Στις προτάσεις της παράταξης είναι και η λήψη μέτρων στις φυλακές της χώρας, καθώς «ο υπερπληθυσμός και ο υπερσυνωστισμός σε αυτές αυξάνεται διαρκώς και ο κίνδυνος να εκραγεί η -ούτως ή άλλως- έρπουσα υγειονομική βόμβα εντός των καταστημάτων κράτησης είναι φανερός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΚΙΝΑΛ ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει άμεσα σε ανακοινώσεις αποφασιστικότητας γιατί «η προφύλαξη ανθρώπινων ζωών στις φυλακές από τον κορωνοϊό δεν πρέπει να εγκλωβιστεί πίσω από ιδεοληψίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.