ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φ.Γεννηματά: «H κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ευρώπη οριστικές λύσεις και όχι να πανηγυρίζει για τα αυτονόητα»

Φ.Γεννηματά: «H κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ευρώπη οριστικές λύσεις και όχι να πανηγυρίζει για τα αυτονόητα»

Το ΚΙΝΑΛ στηρίζει όλες τις προτάσεις που εισηγούνται οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές, σημείωσε η Φώφη Γεννήματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και σχολιάζοντας το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι αν και σε κανέναν δεν αρέσει ο περιορισμός της ελευθερίας, πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και κυρίως τους πιο ευάλωτος και για αυτό το λόγο πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. «Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως αντιπολίτευση είναι να παρακολουθούμε την υλοποίηση των μέτρων και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Όπως αντιμετωπίστηκε το θέμα των νησιών και χαίρομαι γι’ αυτό. Είχαμε πει ότι δεν μπορούν να έρχονται τουρίστες από χώρες που έχουν προβλήματα σε μικρά νησιά γιατί το υγειονομικό τους σύστημα δεν έχει τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει. Όπως επισήμανα ότι υπάρχει ζήτημα στη Δ. Μακεδονία και πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό σχέδιο. Δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και μάλιστα με ένα μονάχα κέντρο που κάνει ελέγχους σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Εντοπίζουμε λοιπόν τα προβλήματα για να διορθώνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ να ενταχθούν οι νοσηλευτές του δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, η Φώφη Γεννήματα σημείωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη αδικία η οποία πρέπει να αποκατασταθεί. «Διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα κίνημα στο διαδίκτυο, μακριά από τα κόμματα, που στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία, νέοι άνθρωποι συγκεντρώνουν υπογραφές και μαζί με το χειροκρότημα χρειάζεται και η έμπρακτη στήριξη αυτών των ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη κάθε ημέρα».

Γεννηματά: Η Ευρώπη καθυστέρησε να πάρει αποφάσεις

Παράλληλα, η κ. Γεννήματα υποστήριξε ότι η προσπάθεια κατά του κορωνοϊού ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα αλληλεγγύης από την Ευρώπη «Για άλλη μία φορά η Ευρώπη καθυστέρησε να πάρει αποφάσεις. Δεν επέλεξε να δώσει κατευθυντήριες γραμμές έτσι ώστε όλα τα κράτη μέλη να έχουν μία κοινή στάση. Δεν επέλεξε να δώσει μακροπρόθεσμες λύσεις στα οικονομικά προβλήματα. Πάλι καθυστερεί, πάλι η αλληλεγγύη είναι σε δεύτερη μοίρα. Θα ήθελα από τον Πρωθυπουργό να δείξει ακόμα μεγαλύτερη πυγμή να μην δέχεται απλώς τα αυτονόητα που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ευρώπη, αλλά να διεκδικήσει αυτά που πρέπει για την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ευρώπη οριστικές λύσεις και όχι να περιορίζεται να πανηγυρίζει για τα αυτονόητα. Αλίμονο αν δεν είχαμε ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να συμβεί. Βλέποντας την οικονομία της Γερμανίας και της Ελλάδας είναι σαν να δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊο ένας 20χρονος, που είναι η Γερμανία και ένας 80χρονος, που είναι η Ελλάδα. Δυστυχώς η Ευρώπη είναι πίσω από τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Γεννηματά: Να υπάρχει ενημέρωση για τη στήριξη του ΕΣΥ

Η Φώφη Γεννήματα υπογράμμισε, επίσης, ότι η στήριξη του ΚΙΝΑΛ δεν σημαίνει ότι δεν εντοπίζει προβλήματα και ότι δεν θα επισημαίνει τα κενά σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις και τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Έχουμε πει ότι συμβάλλουμε. Βάζουμε πλάτη γιατί πάνω απ’ όλα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εντοπίζουμε τα προβλήματα, ότι δεν επισημαίνουμε τα κενά, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και μπορούμε να τα καλύψουμε, να τα αντιμετωπίσουμε. Ρωτάμε και θέλουμε καθημερινή ενημέρωση τι γίνεται με τα μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού. Υπάρχουν σήμερα τα γάντια, οι μάσκες, οι ποδιές που χρειάζονται για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους; Ανοίγουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, που ήταν εξοπλισμένα, αλλά δεν είχαν προσωπικό; Προχωρούν οι προσλήψεις οι προσλήψεις νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού; Ζητάμε ενημέρωση και δεν την έχουμε προ το παρόν. Καλό θα ήταν να μπορεί να ενημερώνεται ο ελληνικός λαός πως προχωρά η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας γιατί είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να αντέξουμε».

Στήριγμα ο Σωτήρης Τσιόδρας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η κ. Γεννήματα χαρακτήρισε τον Σωτήρη Τσιόδρα στήριγμα και άνθρωπο που εμπνέει σιγουριά. « Ο κ. Τσιόδρας όσο μπορώ να καταλάβω από τις συζητήσεις που έχω με πολλούς ανθρώπους είναι ένα στήριγμα αυτή τη στιγμή. Εμπνέει σιγουριά. Κοντά στην επιστημονική γνώση δείχνει άνθρωπος και αυτό εγώ το υπολογίζω πολύ σοβαρά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες. Εμείς θα πιέζουμε την κυβέρνηση να υλοποιεί τις αποφάσεις του κ. Τσιόδρα και των ειδικών επιτροπών, χωρίς κενά στην εφαρμογή για να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.