Γ. Παπανδρέου: «Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης»

Γ. Παπανδρέου: «Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης»

«Η ιστορία μας ήταν πάντα σε διάλογο με το διεθνές γίγνεσθαι. Η επανάσταση του ’21 ήταν στον πυρήνα των διεθνών κινημάτων για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Έτσι πορευόμαστε και σήμερα, μέσα από διεθνείς και διμερείς σχέσεις, για μία Ελλάδα παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τον κόσμο» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Οι πολίτες της Ελλάδας, ενώ έφταναν στο τέλος μίας μακράς κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δίνη μίας καινούριας, με πυρήνα τις μάχες που δίνονται στα νοσοκομεία και εκεί που κάποιοι συμπολίτες μας εργάζονται για όλους μας, αλλά και σε πολλά σπίτια της χώρας, μίας δοκιμασίας που θα έχει σαφείς επιπτώσεις και όχι μόνο οικονομικές, για όλους» συμπληρώνει ο κ. Παπανδρέου ενώ επισημαίνει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η επόμενη ημέρα, η νέα πραγματικότητα, απαιτεί νέα μέσα, εργαλεία, διαδικασίες, ιδέες, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντός μας, στον κόσμο, την Ευρώπη, την Ελλάδα. Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης. Και την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, που θα έχει στο επίκεντρό του, τον σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, με σεβασμό παράλληλα στον κοινό μας πλούτο, το περιβάλλον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.