Φ.Γεννηματά σε Μητσοτάκη για κορονοομόλογο: «Ακόμα και βέτο στη Μέρκελ»

Φ.Γεννηματά σε Μητσοτάκη για κορονοομόλογο: «Ακόμα και βέτο στη Μέρκελ»

Να κρατήσει ψηλά τη σηµαία στην εκστρατεία για την έκδοση κορονοοµολόγου καλεί η Φώφη Γεννηµατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη µετά το «όχι» της Ανγκελα Μέρκελ. Η αρχηγός του Κινήµατος Αλλαγής, όπως από την πρώτη στιγµή έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός το 2010, στηρίζει σθεναρά τις εισηγήσεις για ευρωοµόλογο που µπορεί να αναχαιτίσει την εµβάθυνση της οικονοµικής κρίσης σε µια εξαιρετικά δύσβατη συγκυρία.

Γι’ αυτό και η κυρία Γεννηµατά, εν όψει της νέας Συνόδου Κορυφής, θα συνεχίσει τις κρούσεις προς τον Ελληνα πρωθυπουργό να πιέσει µαζί µε τους άλλους 7 Ευρωπαίους ηγέτες τη Γερµανίδα καγκελάριο ώστε να αλλάξει άµεσα στάση.

«Περιµένω από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή, ότι δεν θα κατεβάσει τη σηµαία και ότι την επόµενη φορά η Ελλάδα θα έχει συµµετοχή και πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να µην υπάρξει απόφαση, αν δεν είναι η απόφαση που χρειάζεται αυτήν την ώρα η Ευρώπη και η πατρίδα µας» λέει η κυρία Γεννηµατά, εννοώντας, κατά τους γνωρίζοντες, ότι η άσκηση βέτο και από τον κ. Μητσοτάκη θα είναι ίσως εκείνη την ώρα η ενδεδειγµένη κίνηση. Οπως επιµένει στις συνοµιλίες µε συνεργάτες της, αυτήν την ώρα χρειάζονται ευρωπαϊκά χρήµατα µε την έκδοση του κορονοοµολόγου, το οποίο και θα αποπληρωθεί από κοινοτικούς πόρους.

«∆εν θα επιβαρύνει το χρέος των κρατών και δεν θα σηµαίνει νέα µνηµόνια και νέους περιορισµούς για τα κράτη. Χωρίς αυτό η Ευρώπη θα µπει σε πολύ άσχηµα µονοπάτια. Τολµώ να πω ότι θα θέσει το µέλλον της σε πολύ µεγάλο κίνδυνο» αναφέρει, προβλέποντας τους κινδύνους για το οικοδόµηµα της Ευρώπης µετά την κρίση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δεν αποφεύγει να µιλήσει και δηµοσίως για τις «δύσκολες συζητήσεις» που άρχισαν να εξελίσσονται στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόµµατος -πριν ακόµη ξεσπάσει η κρίση µε τον κορονοϊόµε αφορµή την κατάρτιση του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισµού.

Η ίδια στηρίζει και προτείνει πολιτικές για «περισσότερη κοινωνική Ευρώπη», για ένα «νέο κοινωνικό συµβόλαιο» που θα υποστηρίξει ανέργους, εργαζόµενους και συνταξιούχους. Θεωρεί λοιπόν ότι ο κορονοϊός θα αντιµετωπιστεί στο οικονοµικό επίπεδο µόνο µε τολµηρές και γενναίες κινήσεις από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης.

Στο εσωτερικό η κυρία Γεννηµατά δείχνει να κινείται στη λογική ότι αυτήν ειδικά την ώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για άγονη λαϊκίστικη αντιπολίτευση, αλλά για σοβαρές προτάσεις που θα συµβάλουν αποφασιστικά στην ενδυνάµωση του ΕΣΥ για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η Χαριλάου Τρικούπη εντοπίζει «τρύπες» στον κυβερνητικό σχεδιασµό και σκοπεύει να επανέλθει µε επικαιροποιηµένες προτάσεις για αλλαγή της ΠΝΠ στο σηµείο για τα εργασιακά και για τις «επιστρατεύσεις» ιδιωτικών νοσοκοµείων στη µάχη εναντίον του κορονοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.