ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φ.Γεννηματά: «Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο συνεκτικό σχέδιο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας»

Φ.Γεννηματά: «Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο συνεκτικό σχέδιο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας»

Με στόχο να “χτυπήσουμε το καμπανάκι στην κυβέρνηση” μίλησε στον Ream FM η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας προτάσεις του κόμματός της με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

“Τα μέτρα της κυβέρνησης, δεν επαρκούν και η ρευστότητα που δίνεται στην αγορά είναι λιγότερη από ό,τι δίνεται σε άλλα κράτη. Δεν μιλώ για τη ρευστότητα που δίνουν άλλα κράτη που αγγίζουν το 20% του ΑΕΠ τους και εδώ μιλάμε για το 1%. Καταλαβαίνετε, συγκριτικά, πόσο μεγάλο περιθώριο υπάρχει. Γιατί αν κλείσουν επιχειρήσεις ξέρετε πόσο δύσκολα να ανοίξουν μετά. Ήδη πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο πέντε εργοστάσιων της Βιοχάλκο. Ελπίζω ότι δεν θα είναι μόνιμο το κλείσιμο αυτό. Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου'”, τόνισε επαναλαμβάνοντας την πρόταση να ενταχθούν στα βαρέα κι ανθυγιεινά οι νοσηλευτές που εργάζονται στο δημόσιο, ενώ κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί από το Κίνημα Αλλαγής: “Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα το μάρμαρο της κρίσης”, πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ειδική αναφορά στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, υποστηρίζοντας ότι “πίσω από αυτό, πίσω από τη δήθεν τηλεκατάρτιση φαίνεται ότι κάποιοι θα έχουν κέρδη. Δεν είναι ώρα για τέτοια πράγματα. Είναι ώρα για συλλογική προσπάθεια. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να στηρίξουμε το επιστημονικό δυναμικό”.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση των συντάξεων που καθυστερούν και να καταργήσει το άρθρο 9 της ΠΝΠ που “οδηγεί σε φτωχοποίηση των εργαζομένων. Δεν θα επιβάλουν τώρα συγκεκριμένοι εργοδότες ό,τι δεν πέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια”, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ αναφέρθηκε σε πρόβλημα εφαρμογής και καθυστερήσεις των κατευθύνσεων και αποφάσεων των επιστημόνων, για καλύτερη φροντίδα:

“Μίλησα και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Διαβάζω σήμερα ότι δίνονται οι οδηγίες. Να γίνει επιτέλους πράξη, γιατί καθυστερούν; Έχουμε ζητήσει να δίνεται ένα καθημερινό δελτίο διαθέσιμων κλινών που υπάρχουν σε ΜΕΘ και νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, ανά υγειονομική περιφέρεια και να ενημερωνόμαστε αναλυτικά. Χιλιάδες επιστήμονες συλλέγουν στοιχεία, έχουμε ανάγκη ο ένας την βοήθεια του άλλου, γι’ αυτό χρειάζεται η ενημέρωση.

Θέλω επίσημα να επισημάνω την πολύ σημαντική πρόταση που έκανε ο Ηλίας Μόσιαλος για να την ακούσουμε προσεκτικά. Τα τεστ θα χρειαστούν στη β’ φάση για να σπάσει η απομόνωση και να μπούμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Για να το κάνουμε αυτό, επειδή δεν αρκεί μία εταιρία να παράγει τεστ για όλο τον κόσμο, να αγοράσουν οι κυβερνήσεις την πατέντα και η κάθε χώρα να παράγει τα δικά της τεστ”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση στη λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας: “Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Γερμανία και τις άλλες χώρες του Βορρά. Πρέπει να φωνάξουμε, να πιέσουμε. Η Ευρώπη έχει καθοριστικό ρόλο, οι κυβερνήσεις πρέπει να πιέσουν και για την οικονομία. Η πρωτοβουλία των εννέα προέδρων και πρωθυπουργών είναι παρά πολύ σημαντική. Πρέπει να εκδοθεί κορωνο-ομόλογο. Η Ευρώπη χρειάζεται νέο χρήμα με το ομόλογο αυτό που θα εξοφληθεί από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Δεν θα υπολογίζεται στο χρέος των κρατών και δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια. Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη για να σταθούμε στα πόδια μας. Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.