ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φ. Γεννηματά: «Οι οδοντίατροι είναι από τα επαγγέλματα που πλήττονται πρέπει να αντιμετωπίζουν μόνο επείγοντα»

Φ. Γεννηματά: «Οι οδοντίατροι είναι από τα επαγγέλματα που πλήττονται πρέπει να αντιμετωπίζουν μόνο επείγοντα»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με εκπροσώπους της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, οι οδοντίατροι θα πρέπει να δέχονται μόνο επείγοντα περιστατικά, καθώς πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Σε αυτήν, εκ μέρους της ΕΟΟ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Αθ, Δεβλιώτης, ο αντιπρόεδρος Ν. Μαρουφίδης και ο ειδικός γραμματέας Δ. Κήττας.

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι οδοντίατροι είναι από τα επαγγέλματα που πλήττονται καίρια από την κρίση της πανδημίας, λόγω και του αυξημένου κινδύνου έκθεσης στον ιό και μετάδοσης του. Είναι επομένως αναγκαίο την περίοδο αυτή να αντιμετωπίζουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά που δεν χωρούν αναβολής και να ληφθεί μέριμνα για τα επαρκή μέτρα προστασίας τους.

Ένας αριθμός οδοντιάτρων του ιδιωτικού τομέα προτείνουμε να κληθεί να καλύψει (με βραχυχρόνιες συμβάσεις) τις ανάγκες του δικτύου πρώτης γραμμής, που δημιουργείται με βάση την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Προτείνουμε επίσης να ορίζεται ένας αριθμός ιδιωτών οδοντιάτρων ως προσωπικό ασφάλειας και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά στα ιατρεία τους.

Το προσωπικό ασφαλείας θα ορίζεται με ευθύνη των κατά τόπους οδοντιατρικών συλλόγων, με ανακοίνωση σε εβδομαδιαία βάση, με εκ περιτροπής αξιοποίηση όλου του δυναμικού. Σε αυτούς θα παρέχεται δωρεάν όλος ο ειδικός εξοπλισμός προστασίας που απαιτείται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι αναγκαίο να ενταχθούν οι οδοντίατροι σε όλα τα μέτρα στήριξης που προβλέπονται για τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που πλήττει η κρίση και να υπαχθούν στο καθεστώς αναστολής και παράτασης καταβολής των πάσης φύσεως οφειλών τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.