ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Φ. Γεννηματά για ΚΕΚ: «Η κυβέρνηση έτρεξε να μαζέψει τα άπλυτα της – Εμείς καταγγείλαμε το στήσιμο της κομπίνας»

Φ. Γεννηματά για ΚΕΚ: «Η κυβέρνηση έτρεξε να μαζέψει τα άπλυτα της – Εμείς καταγγείλαμε το στήσιμο της κομπίνας»

Για το θέμα των voucher αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση προς την κυβέρνηση.

Στηρίζουμε την προσπάθεια κατά της πανδημίας και άλλωστε γι’ αυτό επιμένουμε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ και γι’ αυτό συμβάλλουμε με προτάσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει σιωπή και ανοχή απέναντι σε απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης, επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αυτό που έγινε με τα voucher είναι πως χρησιμοποιήθηκε η ανάγκη των επιστημόνων για να εξυπηρετηθούν εταιρείες με ειδικές πλατφόρμες, φίλα προσκείμενες σε πρόσωπα της κυβέρνησης, τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως «88 εκατομμύρια θα μοιράζονταν σε πάσης φύσεως μεσάζοντες για προγράμματα μαϊμού. Αυτό αποκαλύφθηκε, γι’ αυτό η κυβέρνηση έτρεξε να μαζέψει τα άπλυτά της. Πρώτοι εμείς καταγγείλαμε το στήσιμο της κομπίνας. Η άτακτη υποχώρηση του κ. Μητσοτάκη δεν τον απαλλάσσει. Από αυτόν εκπορεύονται οι αποφάσεις».

«Στο πρωθυπουργικό γραφείο συμφωνήθηκε το πρόγραμμα, γι’ αυτό ο υπουργός Εργασίας παραμένει στη θέση του», σημείωσε και στη συνέχεια κατήγγειλε την ατζέντα της κυβέρνησης για τον χώρο της εργασίας, αναφέροντας τα εξής:

  • Η κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει έμπρακτα των υγειονομικών με ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Η άρνηση για ειδικό επίδομα των 300.000 ανέργων του ΟΑΕΔ, των 110.000 συνταξιούχων που δεν έχουν λάβει σύνταξη αλλά και των εργαζομένων στον τομέα τουρισμού.
  • Η προσπάθεια να καθιερωθεί εκ περιτροπής εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.
  • Η συνειδητή καθυστέρηση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση του επισιτισμού.

Με δισταγμούς δεν πάει μπροστά η Ευρώπη

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν αποφάσεις στο Συμβούλιο Κορυφής.

«Στο Συμβούλιο Κορυφής, για άλλη μια φορά, δεν πάρθηκαν αποφάσεις. Με δισταγμούς δεν πάει μπροστά η Ένωση. Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με παυσίπονα και ασπιρίνες», επισήμανε, για να συμπληρώσει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλει νέο χρήμα και ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, ευρωπαϊκά ομόλογα, επιχορηγήσεις και όχι δάνεια στα κράτη-μέλη». Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να πρωτοστατήσει σε όλα αυτά και όχι να κρυφτεί πίσω από δηλώσεις άλλων αρχηγών κρατών, τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.