Φ.Γεννηματά: «Εάν οι Τούρκοι περάσουν από τα λόγια στις πράξεις θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά»

Φ.Γεννηματά: «Εάν οι Τούρκοι περάσουν από τα λόγια στις πράξεις θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την εισαγωγική της παρέμβαση στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία παίρνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, όπως υποστήριξε.

Ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να καταλάβουν καλά όλοι ότι, εάν οι Τούρκοι περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά». Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για τα εθνικά ζητήματα και υπογράμμισε την ανάγκη ενός κοινού μετώπου στο εσωτερικό που θα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε εταίρους για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει αναθεωρητικό σχέδιο για τις συνθήκες και θέλει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα παράνομα σχέδιά της στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Άφησε δε αιχμές για αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα λανθασμένοι χειρισμοί, ατυχείς διατυπώσεις, παλινωδίες και τριβές μεταξύ Άμυνας και Εξωτερικών επιτείνουν αυτή την ανάγκη και είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να κινηθεί στην κατεύθυνση της συνεννόησης και της σύγκλισης.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θέλει να συγκληθεί Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να έχει λυμένα τα χέρια του, όπως είχε κάνει και ο κ. Τσίπρας που χειρίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών μόνος του.

«Όλοι ζητούν αλλαγή»

Η κ. Γεννηματά, μίλησε επίσης για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, λέγοντας πως η «η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει ότι, εκτός από τον αντιρατσιστικό χαρακτήρα, τα αιτήματα που διατυπώνονται στις διαδηλώσεις θέτουν και ευρύτερα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλοι ζητούν αλλαγή».

Χαρακτήρισε τη πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης θετική. «Τώρα είναι η ώρα των πρωθυπουργών. Όσο δε αφορά την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τη δράση και τις πρωτοβουλίες του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή και την κυβερνητική πολιτική σε αυτή την περίοδο, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως οι βουλευτές πρέπει να αναδείξουν αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση «για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους με ταυτόχρονη ανάδειξη των δικών μας προτάσεων του Ενδιάμεσου Προγράμματός μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.