Φ.Γεννηματά: «Η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει τις ευθύνες της τα ρίχνει όλα στις πλάτες των πολιτών»

Φ.Γεννηματά: «Η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει τις ευθύνες της τα ρίχνει όλα στις πλάτες των πολιτών»

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, εξαπέλυσε «πυρά» στην κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της στο ζήτημα της πανδημίας.

“Η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει τις πολύ μεγάλες της ευθύνες τα ρίχνει όλα στις πλάτες των πολιτών. Αυτό είναι εξοργιστικό. Προσπάθησε να κρύψει τα λάθη της κάτω από το χαλί” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κα Γεννηματά δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και απαρίθμησε τα λάθη που έχουν γίνει.

“Το πρώτο λάθος της ήταν ότι έστειλε ένα μήνυμα χαλαρότητας, ανοίγοντας τη χώρα άνευ όρων και επιτρέποντας σε στελέχη της να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις χωρίς μάσκα, χωρίς μέτρα” είπε, και πρόσθεσε:

“Είναι μεγάλο λάθος να μην έχει φροντίσει η κυβέρνηση να είναι στις αίθουσες των σχολείων 15 παιδιά, τη στιγμή που υπάρχουν περιορισμοί στις πλατείες. Αυτά είναι αδιανόητα”.

Αναφέρθηκε και στον συνωστισμό που παρατηρείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζητώντας από την κυβέρνηση να αυξήσει άμεσα τον στόλο και τους οδηγούς στα λεωφορεία.

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τους μετανάστες, χαρακτηρίζοντάς τους “υγειονομική βόμβα”, αλλά και για τα γηροκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, ζητώντας να γίνονται συχνά τεστ.

“Αφήνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταρρέει” κατέληξε η κα Γεννηματά, τονίζοντας παράλληλα: “Ελπίζω να μην έχουν εκλογές στο μυαλό τους για το φθινόπωρο”.

Για τα εθνική ζητήματα τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται τη “μυστική διπλωματία” και ζήτησε να χαράξει η κυβέρνηση ξεκάθαρη γραμμή ότι η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται χωρίς το “περίστροφο” της Τουρκίας στο τραπέζι. “Ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματά μου” πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για όσα αντίκρισε στην Καρδίτσα, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία “Ιανός”, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να επανέλθει σε φυσιολογικό ρυθμό η περιοχή. Ζήτησε δε τα μέτρα της κυβέρνησης να μην πέσουν στη γραφειοκρατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.