ΚΙΝΑΛ: «Να δοθεί εφάπαξ επίδομα 600 ευρώ στα νοικοκυριά που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές»

ΚΙΝΑΛ: «Να δοθεί εφάπαξ επίδομα 600 ευρώ στα νοικοκυριά που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές»

Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά τη χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών.

Σύμφωνα με την τροπολογία που υπογράφουν έξι βουλευτές του κόμματος, προβλέπεται η έγκριση εφάπαξ χορήγησης επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού εξακοσίων ευρώ (600,00€) στο κάθε νοικοκυριό του οποίου η μόνιμη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων κτισμάτων (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ.), έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και περιέρχεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματος είναι αφενός ο δικαιούχος να υποβάλλει σχετική αίτηση και αφετέρου να υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της μόνιμης ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας).

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του «Ιανού» και της πανδημίας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, οι εκτιμήσεις των ζημιών αναφέρονται:

– Στη μόνιμη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων κτισμάτων (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ.).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Στο σύνολο της οικοσκευής (εξοπλισμός κουζίνας, χώρων υγιεινής, επίπλωση, ιματισμός κ.λπ.). Επισημαίνεται ότι η ενίσχυση του Υπουργείου Εσωτερικών αφορά αποκλειστικά χώρους διαβίωσης οικογενειών μόνιμης κατοικίας και όχι κτίρια άλλης χρήσης (π.χ. εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, βιοτεχνίες, θερμοκήπια κ.λπ.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.