Φ.Γεννηματά: «Η πολιτική του Κ.Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποδείχθηκε διπρόσωπη» (βίντεο)

Φ.Γεννηματά: «Η πολιτική του Κ.Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποδείχθηκε διπρόσωπη» (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά, από το ισόγειο της Χαριλάου Τρικούπη, άνοιξε τα χαρτιά της μπροστά σε 24 δημοσιογράφους, για τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής το επόμενο διάστημα. Απάντησε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τα Εθνικά, την πανδημία, την οικονομία την κεντροαριστερά, αλλά και την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.



Πολλοί σκεπτόμενοι ότι η Φώφη Γεννηματά, δεν παραχωρεί συχνά συνεντεύξεις Τύπου, αναρωτήθηκαν «γιατί τώρα»; Το στρατηγείο της «Χαριλάου Τρικούπη», υπογραμμίζει πώς ήταν αναγκαίο, ειδικότερα τώρα που φαίνεται ότι ο κόσμος «ακούει» τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, πράγμα που αποτυπώνεται και στις πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου.

Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά, διεκδικεί αποκλειστικά τον χώρο της κεντροαριστεράς. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το κόμμα της είναι η μόνη προοδευτική δύναμη στη χώρα που μπορεί να σταθεί επάξια εκεί. Υπενθύμισε την βαριά μεταρρυθμιστική κληρονομία που έχει αφήσει στον τόπο το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η συνέχεια του ιστορικού κόμματος και πορεύονται μαζί.

Σε ερώτηση για την πανδημία και τι θα έκανε διαφορετικά το Κίνημα Αλλαγής, αν ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας η κυρία Γεννηματά απάντησε: «Είναι φανερό ότι οι πρώιμοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης σήμερα δείχνουν ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Δυστυχώς η κυβέρνηση προσπάθησε να κεφαλαιοποιήσει τα πολιτικά οφέλη που θεώρησε ότι απέκτησε από την πρώτη φάση της πανδημίας, το πρώτο δίμηνο, είναι φανερό ότι 6 μήνες αντιμετώπιζε το θέμα μόνο επικοινωνιακά και οργάνωνε πρόωρες εκλογές και βρέθηκε αντιμέτωπη με το πρόβλημα». Ενώ πρόσθεσε πώς «το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει και θα κάναμε εμείς, ήταν τα κινητά συνεργεία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έτσι ώστε να κρατούνται τα κρούσματα μακριά από το νοσοκομείο, να γίνεται έγκαιρη και αξιόπιστη ιχνηλάτηση, να υπάρξει περιορισμός των συγκεκριμένων κρουσμάτων.

Ακόμα περισσότερα τεστ απ’ όσα γίνονται σήμερα γιατί είμαστε πολύ πίσω από τα νούμερα της υπόλοιπης Ευρώπης. Γιατί τα τεστ ήταν και είναι το κλειδί για να βρίσκουμε γρήγορα τα κρούσματα και να τα περιορίζουμε. Γιατί μόνο ο περιορισμός μπορεί να συγκρατήσει τη διασπορά. Το δεύτερο πράγμα που έπρεπε χθες να έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με περισσότερες ΜΕΘ που θα λειτουργούν ολοκληρωμένα και πρόσληψη προσωπικού». Μιλώντας για τις προσλήψεις, η κ. Γεννηματά, κατήγγειλε πώς «είδαμε χιλιάδες προσλήψεις ανθρώπων που δήθεν ασχολούνται με το COVID που δεν είναι γιατροί, που δεν είναι νοσηλευτές και αναζητούμε τι δουλειά κάνουν και που βρίσκονται στο δημόσιο τομέα, μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απολύτως απάντηση».

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε και στον συνωστισμό που παρατηρείται στα μέσα μεταφοράς, λέγοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια. Για τις δομές μεταναστών είπε ότι είναι υγειονομικές βόμβες, και ότι έπρεπε να υπάρξει πρόνοια, όπως και στα γηροκομεία που αφέθηκαν στη τύχη τους. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στέλνει αντιφατικά μηνύματα προς τους πολίτες, στέλνοντας το μήνυμα της χαλαρότητας.

Τον τελευταίο καιρό, είχαν πυροδοτηθεί πολλές συζητήσεις για το αν θα είναι υποψήφια η κυρία Γεννηματά το 2021 για την προεδρία του κόμματος. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψε ότι αναμφίβολα θα είναι ενώ με αυτοπεποίθηση, εξήγησε πώς ο βασικός λόγος που θα ξανά θέσει υποψηφιότητα, είναι διότι σε έναν χρόνο από τώρα το Κίνημα Αλλαγής, θα έχει κερδίσει ακόμα περισσότερο κόσμο ανεβάζοντας τα ποσοστά του. Η πορεία του κόμματος είναι αυτόνομη, αυτό είναι ξεκάθαρο και είναι κάτι που έχει υπερτονίσει η κυρία Γεννηματά. Χθες όμως, εξήγησε ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με το 8% και το Κίνημα Αλλαγής, δεν είναι μια συμπληρωματική δύναμη. Αλλά μια δυνατή κεντροαριστερή φωνή στην ελληνική πολιτική που διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το Κίνημα Αλλαγής, σκωπτικά σχολιάζεται ως ένα κόμμα γερασμένο. Η κ. Γεννηματά όμως, αντέκρουσε αυτά τα σχόλια, λέγοντας ότι έχουν επενδύσει στη νέα γενιά πολιτικών στο κόμμα, παράλληλα, η Τρικούπη ετοιμάζει τη νεολαία του Κινήματος Αλλαγής, με το ιδρυτικό συνέδριο να προσανατολίζεται τους επόμενους μήνες.

Για τα Εθνικά, η κυρία Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για κρυφή ατζέντα και μυστική διπλωματία. Όπως είπε, καθότι αποδείχθηκε διπρόσωπη η πολιτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ίδια δε μπορεί να τον εμπιστευτεί για το θέμα της Άγκυρας. Επανέλαβε, ότι η Τουρκία έχει πλέον μια διαφορετική στρατηγική νεο-οθωναμισμού θέλοντας να γίνει προστάτης των μουσουλμάνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τρικούπη, θεωρεί ότι η πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, είναι απολύτως επιτυχημένη. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μέσω ανάρτησης της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Μέσων αλλά και τους χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν τη συζήτηση διαδικτυακά μέσα από τις ειδικές πλατφόρμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.