ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το μήνυμα της Φ.Γεννηματά για την Εργατική Πρωτομαγιά: «Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Το μήνυμα της Φ.Γεννηματά για την Εργατική Πρωτομαγιά: «Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε μήνυμά της για την Εργατική Πρωτομαγιά τονίζει μεταξύ άλλων πως «η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι συντηρητικές δυνάμεις και μαζί τους η ΝΔ – εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα».

Και προσθέτει: «Μισή δουλειά, μισός μισθός, ωράριο-λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς κανόνες, συνθέτουν νέες μορφές απασχόλησης, που θα διευρύνουν τις ανισότητες, θα βάλουν στο περιθώριο τη νέα γενιά και θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερους.

Η πολυπόθητη όμως επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί στα ερείπια των μικρομεσαίων, στις ουρές της ανεργίας ή τους μισθούς της φτώχειας. Χρειαζόμαστε δουλειές που ανταμείβουν, αξιοποιούν τη γνώση και τις δεξιότητες, ενσωματώνουν την καινοτομία και αυξάνουν την παραγωγικότητα της οικονομίας. Για να αποκτήσει βάσεις η επανεκκίνηση, να μεγαλώσει η πίτα της ανάκαμψης και να ωφεληθούν όλοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό σήμερα δεν τιμούμε απλά τους αγώνες των εργαζομένων. Με τα δεδομένα συνεχώς να επιδεινώνονται, είμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε το οδυνηρό πισωγύρισμα σε περιόδους και καταστάσεις που η ιστορία άφησε πίσω της. Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, θεμελιωτές του κοινωνικού κράτους και αυθεντικοί εκφραστές της κοινωνικής προόδου αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να γίνει ξανά η εργασία διαβατήριο για την ατομική και συλλογική ευημερία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.