Ν.Ανδρουλάκης: «Το εργασιακό νομοσχέδιο παραγνωρίζει την άνιση σχέση εργοδότη και εργαζόμενου»

Ν.Ανδρουλάκης: «Το εργασιακό νομοσχέδιο παραγνωρίζει την άνιση σχέση εργοδότη και εργαζόμενου»

Την αντίθεσή του προς το Εργασιακό Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με άρθρο του στην Εφημερίδα Τα Νέα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εστιάζει στην προβληματική ρύθμιση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων, που παραγνωρίζει την άνιση σχέση εργοδότη και εργαζόμενου, και θεσμοθετείται χωρίς καν πρόβλεψη για προηγούμενη καταχώριση αυτών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, άρα και χωρίς έλεγχο.

Επιπλέον, τονίζει ότι «το εργασιακό νομοσχέδιο δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα των νέων εργαζομένων. Με την ανεργία στους νέους να βρίσκεται στο 25% και δεδομένου ότι απασχολούνται κατά κύριο λόγο στην παροχή υπηρεσιών, ως προσωρινά απασχολούμενοι, παραμένουν η πιο ευάλωτη εργασιακή ομάδα».

Παράλληλα ασκεί κριτική στη διεύρυνση της κακής πρακτικής της εργασίας με «μπλοκάκι» για εργαζόμενους, που απασχολούνται σε πλατφόρμες, αλλά και για νέους επιστήμονες (μεταδιδακτορικοί ερευνητές και διδάσκοντες μέσω ΕΣΠΑ).

Τέλος, ο Ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι είναι άτοπο να περιμένει κάποιος μέσω της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας να εξισορροπηθούν τα δομικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας, και επικρίνει την επιμονή της Κυβέρνησης στο δόγμα της εσωτερικής υποτίμησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.