ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ.Κουτσούμπας: «H κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες – Η Εύβοια έχει μείνει αβοήθητη»

Δ.Κουτσούμπας: «H κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες – Η Εύβοια έχει μείνει αβοήθητη»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μέσα από τις δηλώσεις του ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει την Ελλάδα, ενώ στάθηκε στην Εύβοια.

Για ακόμα μια φορά ο γραμματέας του ΚΚΕ που χτες βρέθηκε στην Εύβοια, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να αξιοποιήσει με σωστό σχεδιασμό όλα τα διαθέσιμα μέσα την πυρκαγιά της Εύβοιας.

Ο κόσμος έχει αφεθεί αβοήθητος να παλεύει μόνος του στην Εύβοια, επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «γεννιούνται πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες του κρατικού σχεδιασμού όταν για άλλες ήσσονος σημασίας πυρκαγιές όπως πχ στο Σούνιο κινητοποιούνται πολλαπλάσιες δυνάμεις».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανυπολόγιστη καταστροφή σε όλες τις περιοχές, που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

»Ειδικά στην Εύβοια ο κόσμος έχει αφεθεί αβοήθητος να παλεύει μόνος, τα εναέρια και επίγεια μέσα είναι ανεπαρκέστατα και γεννιούνται πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες του κρατικού σχεδιασμού, όταν για άλλες ήσσονος σημασίας πυρκαγιές, όπως παραδείγματος χάριν στο Σούνιο, κινητοποιούνται πολλαπλάσιες δυνάμεις.

»Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να αξιοποιήσει με σωστό σχεδιασμό όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά στην Εύβοια, που εξακολουθεί να καταστρέφει μια τεράστια περιοχή.

Τα ίδια ακούμε μετά από παρόμοιες καταστροφές

Στο μεταξύ το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ανέφερε:

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη είναι ακριβώς οι ίδιες που ακούμε από όλους τους κυβερνώντες εδώ και δεκαετίες, μετά από παρόμοιες καταστροφές. Δεσμεύσεις για δήθεν αποκατάσταση, έργα και υποδομές, που μένουν στα λόγια, και το μόνο που συνεχίζεται είναι η ίδια πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, των ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό, της απουσίας ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας.

Τίποτα από όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχαστεί την επόμενη μέρα. Όμως όλα αυτά είναι στο χέρι του λαού να τα διεκδικήσει, για να τα επιβάλλει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.