Το ΚΚΕ καταγγέλλει συμμετοχή της κυβέρνησης στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ – Η ανακοίνωση

Το ΚΚΕ καταγγέλλει συμμετοχή της κυβέρνησης στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ – Η ανακοίνωση

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την «πρόθυμη» συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στους «επικίνδυνους σχεδιασμούς» του ΝΑΤΟ, εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, σημειώνοντας την αναφορά της Συμμαχίας στην ετοιμότητά της να χρησιμοποιήσει ακόμη και πυρηνικά όπλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:  

«Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον εγκληματικό ρόλο αυτής της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης, που αποφάσισε:

-την παραπέρα συγκέντρωση και μετακίνηση ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών δυνάμεων προς τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία,

-την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργία της λεγόμενης «Πυραυλικής Ασπίδας» με βάσεις στη Ρουμανία, στην Πολωνία, με τη ναυτική στήριξη και γενικότερες υποδομές που συνδέονται με τη χρήση πυρηνικών όπλων σε μια καταστροφική αναμέτρηση. Όχι τυχαία στην Ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Συνόδου δηλώνεται η ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά όπλα.

τη μονιμοποίηση κι ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Βαλτική, στο Βόρειο Ατλαντικό, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας για τις δύο τελευταίες θαλάσσιες περιοχές το πρόσχημα του ελέγχου των προσφυγικών ροών που προκαλούνται και ενισχύονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις οδυνηρές συνέπειες σε βάρος των λαών.

-τη συνέχιση της παρουσίας του στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, αλλά και στα Δυτικά Βαλκάνια, στον Καύκασο, στη Βόρεια Αφρική, καθώς και την μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στις περιοχές αυτές συνδέεται με τη συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία, την προετοιμασία νέας επέμβασης στη Λιβύη.

Οι νατοϊκές αποφάσεις κι η εμβάθυνση της συνεργασίας με την ιμπεριαλιστική ΕΕ, που λαμβάνονται στο όνομα της «ειρήνης» και της «ασφάλειας», δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των λαών, αλλά μονάχα με την «ασφάλεια» της κερδοφορίας των ευρώ-αμερικάνικων μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρόθυμα κι ενεργά συμμετέχει σε όλους τους παραπάνω επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό ολοκαύτωμα στους λαούς της Ευρώπης και γενικότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα απαιτείται να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά θερμό-πολεμικά σχέδια, για την έξοδο της χώρας από τη νατοϊκή “σφηκοφωλιά” και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα “ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.