ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΚΚΕ: «Πλήρως ενήμερα είναι τα δάνεια που έλαβε το κόμμα» λέει ο Ν. Σοφιανός

ΚΚΕ: «Πλήρως ενήμερα είναι τα δάνεια που έλαβε το κόμμα» λέει ο Ν. Σοφιανός

Πλήρως ενήμερα είναι τα δάνεια, συνολικού ύψους περίπου 7,5 εκατ. ευρώ, που έλαβε το ΚΚΕ, δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικών του κόμματος, Νίκος Σοφιανός, στην κατάθεσή του, που ολοκληρώθηκε, στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τη νομιμότητα των δανείων κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης από τις Τράπεζες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σοφιανός, τα δάνεια του ΚΚΕ καλύφθηκαν με εγγυήσεις μεγαλύτερης αξίας από το ύψους τους, τονίζοντας ότι για το δάνειο που πήρε από την Εθνική, δόθηκε ως εγγύηση η κρατική χρηματοδότηση, ενώ για το δάνειο της Τράπεζας Αττικής, μπήκε υποθήκη το εννεαόροφο ιδιόκτητο ακίνητο της οδού Βερανζέρου.

Επεσήμανε ακόμα, ότι στην Εθνική Τράπεζα σήμερα το υπόλοιπο είναι 7.093.641 ευρώ, ενώ της Αττικής Τράπεζας είναι της τάξεως του 1.300.000 ευρώ.

«Πήραμε τα δάνεια για να καλύψουμε τους εργαζόμενους και σε μισθούς και σε αποζημιώσεις στην εκδοτική μας δραστηριότητα», υποστήριξε ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΚΚΕ.

Παράλληλα, ο κ. Σοφιανός διαβεβαίωσε, ότι έχουν λυθεί κάποιες επιμέρους δυσκολίες που υπήρχαν για την αποπληρωμή τους και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθούν πιο γρήγορα, με την πώληση ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του το ΚΚΕ.

Ο κ. Σοφιανός χαρακτήρισε κατακριτέο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά το 2011, δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα δάνειά τους, σημειώνοντας ότι θα κληθεί ο ελληνικός λαός να τα πληρώσει.

«Είναι ηθικό και έντιμο ένα κόμμα να κουρεύει κατά 60% τα δάνειά του, ενώ υπάρχει εμπράγματη ασφάλεια;» ρωτήθηκε από βουλευτές της ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κανένα δάνειο του ΚΚΕ δεν έχει κουρευτεί. Είμαστε αντίθετοι στο κούρεμα. Εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για να κουρευτούν τα δάνεια των πολιτών, αλλά και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση το αρνήθηκαν», απάντησε ο κ. Σοφιανός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.