ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΚΚΕ: «Η εξαπάτηση της Κυβέρνησης δεν πείθει πλέον κανέναν»

ΚΚΕ: «Η εξαπάτηση της Κυβέρνησης δεν πείθει πλέον κανέναν»

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις, αναφέρει πως ενώ, τόσο η χρονιά που τελειώνει, όσο και η νέα που αρχίζει με τους εργαζόμενους να βρίσκονται προ των αμείλικτων ερωτημάτων που αφορούν την κάλυψη των αναγκών τους, τις περικοπές των μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, την πληρωμή των φόρων και την εξεύρεση εργασίας από εκατομμύρια άνεργους, την ίδια στιγμή “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει διαβεβαιώσεις ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, ότι αξίζουν οι θυσίες κι η υπομονή, γιατί «ανακάμπτει η οικονομία», «έρχεται ελάφρυνση του χρέους» κ.ά.” και τονίζει πως “το ίδιο έργο το έχουμε δει πολλές φορές! Η εξαπάτηση δεν πείθει πλέον κανέναν”.

Σημειώνει ότι “τα κυβερνητικά πανηγύρια για το χρέος έχουν στόχο να κρύψουν ότι οι όποιες ρυθμίσεις, που φτάνουν στο “σωτήριο έτος” 2060, θα συνοδευτούν όχι μόνο με απαρέγκλιτη τήρηση του τρέχοντος μνημονίου, όπως οι νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και με νέα μέτρα, μετά το 2018, που τα βαφτίζουν «μεταρρυθμίσεις»”.

Προσθέτει ότι “οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την επερχόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» έχουν στόχο να κρύψουν ότι η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας δε θα αναπληρώσει τις απώλειες, δε θα ανακόψει την επιδείνωση της ζωής του λαού. Θα είναι αβέβαιη γιατί αβέβαιο είναι το μέλλον της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας. Πάνω από όλα θα είναι ανάκαμψη για τα κέρδη και τις επενδύσεις του κεφαλαίου, το οποίο θα χρησιμοποιήσει παλιούς και νέους αντεργατικούς νόμους”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

  • στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται νέα βάρη για το λαό, την ίδια στιγμή που η φορολογία των μεγαλοεπιχειρηματιών μειώνεται και τους δίνονται νέα προνόμια,
  • Το 62% των νέων συμβάσεων εργασίας είναι ευέλικτες, μερικής απασχόλησης, σε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μια θέση εργασίας μοιράζεται σε 2-3 εργαζόμενους.
  • Τα ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα, που μοιράζει στους πιο φτωχούς συνταξιούχους, είναι ελάχιστα από αυτά που έχασαν και θα χάσουν με τις περικοπές στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ. Αποσκοπούν να αποσπάσουν την ανοχή του λαού στη βάρβαρη πολιτική, να τον πείσουν ότι πρέπει να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να βολευτεί με τις εφάπαξ παροχές – ψίχουλα.

“Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από το κεφάλαιο και τους εταίρους της σε ΕΕ και ΔΝΤ. Γιατί είναι ικανή να «βγάλει» τη βρώμικη δουλειά” αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι “η ΝΔ και τα άλλα κόμματα – συνέταιροι του 3ου μνημονίου δεν αμφισβητούν τη στρατηγική και τους στόχους της κυβέρνησης. Την κατηγορούν για ολιγωρία και ανικανότητα, γιατί φιλοδοξούν να γίνουν αυτοί οι εκλεκτοί της αντιλαϊκής πολιτικής και του κεφαλαίου.”

Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ακόμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στους ανταγωνισμούς  με άλλα ισχυρά κράτη (Ρωσία και Κίνα), που ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου», φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.”

Το ΚΚΕ επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση και τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις διότι επί χρόνια “καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας «ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή».

“Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ψευτολεονταρισμούς στο Καστελόριζο, μαζί με τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, έχει νομιμοποιήσει στο Αιγαίο την παρουσία του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αναγνωρίζει θαλάσσια σύνορα, ενισχύοντας την πολιτική της Τουρκίας” αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση “δεν βγάζει άχνα για τις δηλώσεις των ΗΠΑ που ουσιαστικά θεωρούν την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης «ελληνοτουρκική» διαφορά, ενθαρρύνοντας τις τουρκικές προκλήσεις” και ότι “την ίδια στιγμή στο άλυτο, για 42 χρόνια, πρόβλημα εισβολής – κατοχής στην Κύπρο, προτείνουν ως λύση την ντε φάκτο διχοτόμηση, μέσω ενός νέου «σχεδίου Ανάν».

“Η ελπίδα δε βρίσκεται ούτε στη σημερινή ούτε σε καμία άλλη κυβέρνηση που υπόσχεται ανακούφιση για το λαό μέσα από τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και τη συμμετοχή της χώρας στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, τύπου ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Η ελπίδα βρίσκεται σ’ ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για την αναγέννηση του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στο συμβιβασμό και τις μειωμένες απαιτήσεις” τονίζει η ανακοίνωση του κόμματος, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους σε οργάνωση της πάλης:

  • Ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας.
  • Για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που με τους ανταγωνισμούς τους βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς, τους οδηγούν στην προσφυγιά.
  • Για να απομονωθεί ο φασιστικός λαϊκισμός που σηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη, αξιοποιώντας τη στήριξη που του παρέχουν μεγάλα συμφέροντα, αλλά και την ανοχή των αστικών πολιτικών δυνάμεων, που εδώ στην Ελλάδα μιλούν για μια «αναμορφωμένη» Χρυσή Αυγή. Τη στιγμή μάλιστα που στη δίκη της ΧΑ αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο ο εγκληματικός της χαρακτήρας.
  • Για να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που για να ξεπεράσει τα αδιέξοδά του, οδηγεί τους λαούς στην εξαθλίωση και στον πόλεμο.

Ταυτόχρονα το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συζήτηση για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 20ο συνέδριό του.

“Να πάρει η εργατική τάξη, ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη.

Μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του.

Σύμφωνα με τις δυνατότητες που προσφέρει η Επιστήμη και η Τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας. Με ισχυρό ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση!” καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.