Θ. Παφίλης: Έχει θράσος η κυβέρνηση να μιλά για πολιτική υπέρ των εργαζόμενων

Θ. Παφίλης: Έχει θράσος η κυβέρνηση να μιλά για πολιτική υπέρ των εργαζόμενων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού κατήγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης και των λοιπών αστικών κομμάτων να αποπροσανατολίσουν τον λαό, να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να την εγκλωβίσουν «ανάμεσα στον έναν ή τον άλλον διαχειριστή».

Ο κ. Παφίλης, ο οποίος είπε πως προσπαθούν πίσω από τον καυγά τους, να κρύψουν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την εξουσία δηλαδή των μονοπωλίων του κεφαλαίου, που εκμεταλλεύεται με αίμα τον πλούτο που αυτός παράγει, και τόνισε πως το δίλημμα που θέτουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής είναι πλαστό, αφού η καπιταλιστική βαρβαρότητα παραμένει με οποιονδήποτε διαχειριστή. “Γι’ αυτό η ΕΕ, οι εκπρόσωποι του καπιταλισμού, η διεθνής κοινότητα, οι βιομήχανοι και το μεγάλο κεφάλαιο δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ” είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ο κ. Παφίλης, κατήγγειλε ως ψέμα την κυβερνητική εξαγγελία περί του τέλους των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, επισημαίνοντας ότι ουδείς από τους 600 και πλέον μνημονιακούς νόμους καταργήθηκε ενώ έχουν ήδη ψηφιστεί αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμόζονται το 2019, το 2020 έως και το 2060.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μίλησε για “θράσος της κυβέρνησης” να ισχυρίζεται ότι ασκεί ταξική πολιτική υπέρ των αδυνάτων την ώρα που στον Προϋπολογισμό προβλέπεται η αύξηση της φορολογίας, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση της δαπάνης για ασφάλιση και περίθαλψη, κατάργηση του ΕΚΑΣ και περικοπή του επιδόματος θέρμανσης, ενώ για το μεγάλο κεφάλαιο κυβέρνηση προωθεί μείωση του συντελεστή φορολογίας, «ζεστό χρήμα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.