Δ. Κουτσούμπας: Κοροϊδεύετε τον κόσμο όταν λέτε ότι θα βγουμε από το μνημόνιο

Δ. Κουτσούμπας: Κοροϊδεύετε τον κόσμο όταν λέτε ότι θα βγουμε από το μνημόνιο

«Η πολυσυζητημένη λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 είναι μια μεγάλη πολιτική απατεωνιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε στην αρχή της ομιλίας του στο προϋπολογισμό ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και πρωθυπουργού και έκανε λόγο για χαμαιλέοντες που κινούνται πάντα με το ρεύμα.

«Έχετε την θαυμαστή ιδιαιτερότητα να είστε με όλους και με όλα αφού δεν κράτησατε κάτι άλλο από τον οπορτουνισμό που σας διακρίνει μέχρι τώρα παρά την δυνατότητα του χαμαιλέοντα που κινείται πάντα με το ρεύμα από τον Κλίντον στον Τραμπ, τον Νετανιάχου αλλα και τον μακρόν την Μέρκελ και βάλε. Πάψτε να έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας μη νομίζετε ότι η εξυπνάδα σας είναι αυτή που βάζει τους άλλους να χορεύουν με τα δικά σας νταούλια είστε το πιο πιστό προσωπικό, πιόνια είστε και δεν διστάζετε να έμπλεξε τον ελληνικό λαό πιο βαθιά σε ανταγωνισμούς προκειμένου να υπηρετήσατε οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε οτι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον λαό όταν λέει ότι θα βγει από την επιτροπεία το 2018 καθώς υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα που θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια και που δεν έχει πρόθεση να τα ακυρώσει.

«Οι μνημονιακές σας δεσμεύσεις εκτείνονται πολύ πέρα από τον Αύγουστο του 2018. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό κ. Τσίπρα αν με ακούτε γιατί εδώ μέσα στη βουλη δεν έχετε εμφανιστεί. Αφήστε τις κορώνες για τα επιδόματα που δίνετε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση που κόβει δικαιώματα δίνει επιδόματα φτωχοκομείου για να συγκαλύπτει την πολιτική της έτσι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το πρόβλημα σας δεν είναι τα επιδόματα αλλά τα δικαιώματα, με αυτά θέλετε να ξεμπερδεύετε, αυτή είναι η πολιτική σας, πολιτική συνολικής μείωσης μισθών και μεταρρυθμίσεων υπέρ των μονοπωλίων. Έχετε το θράσος να χαρακτηρίζεται ως υπεραπόδοση των μέτρων την φτωχοποίηση των συνταξιούχων αλλά και όσους γονατίσουν από τις ασφαλιστικές εισφορές. Ο προϋπολογισμός σας προβλέπει 1 εκατομμύριο πλεόνασμα από τον εφκα πως θα το πετύχετε αυτό; Τσακίζοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους και καταργώντας το ΕΚΑΣ».

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην φέρει ξανά την τροπολογία για τον νέο τρόπο κήρυξης των απεργιών γιατι θα βρει μπροστά της την σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων. «Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να καταργήσετε το ιερό δικαίωμα της απεργίας έστω κι αν είστε έτοιμοι να το ψηφίσετε μαζί με την επάρατο δεξιά οπως λέτε τη Νέα Δημοκρατία και η οποία δηλώνει έτοιμη να ψηφίσει την τροπολογία σας Σας προειδοποιούμε πως το χέρι της εργατικής τάξης είναι πιο δυνατό από νομίζετε και δεν πρόκειται να σας σώσουν οι γελοιότητες κάποιων υπουργών σας που ανακάλυψαν δήθεν αντισυγκεντρώσεις στην δικαιολογημένη διαμαρτυρία σωματείων ενάντια στην κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Αττική με την προβολή ταυτόχρονα και των δικών τους αιτημάτων των δικών τους προτάσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους. «Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα εδώ και τώρα την αντεπίθεση τους, να σηκώσουν κεφάλι, να οργανώσουν εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο δουλειάς, παντού σε όλη τη χώρα ,να συντονίσουν αυτή τη δράση τους με τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν και μέσα στις μεγάλες πόλεις και στην ελληνική ύπαιθρο, να αλλάξουν τους αρνητικού συσχετισμούς παντού, να οργανωθούν ,να παλέψουν μέσα στο κίνημα, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ τη μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα πραγματικά να εμπνεύσει την ελπίδα και να σταθεί δίπλα τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.