ΚΚΕ: «Τη στιγμή που το εισόδημα των νησιωτών επιβαρύνεται, ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει εμβληματικά έργα»

ΚΚΕ: «Τη στιγμή που το εισόδημα των νησιωτών επιβαρύνεται, ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει εμβληματικά έργα»

«Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού απ’ τη Σύρο προς τους νησιώτες είναι για μια ακόμη φορά χωρίς αντίκρισμα. Τη στιγμή που η ζωή και το εισόδημα των νησιωτών επιβαρύνονται, εξαιτίας της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαίτερα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, που οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι σε άθλια κατάσταση, που οι εργαζόμενοι στη λεγόμενη βαριά βιομηχανία του τουρισμού αναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες “γαλέρας”, ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει εμβληματικά – για το κεφάλαιο – έργα, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση και τα υδατοδρόμια. Η ηλεκτρική διασύνδεση, παρά την τεχνική της σημασία και τις δυνατότητες που ανοίγει, θα οδηγήσει σε πρόσθετες επιβαρύνσεις των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, τόσο στα Κυκλαδονήσια όσο και στην υπόλοιπη χώρα» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Σύρο.

«Πραγματικός στόχος της ηλεκτρικής διασύνδεσης είναι η αξιοποίηση των Κυκλάδων για μεγάλες εγκαταστάσεις ΑΠΕ, που θα οδηγήσει τελικά, όχι μόνο σε νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε προβλήματα στις τοπικές οικονομίες για όσα νησιά δεν είναι στη πρώτη γραμμή του τουρισμού» επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η όποια μείωση των δαπανών για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) είναι σταγόνα στον ωκεανό της συνεχούς αύξησης της τιμής του ρεύματος που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση της ενέργειας και ο ενεργειακός σχεδιασμός με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων».

«Όσο για το Νεώριο, για το οποίο υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει με νέο επενδυτή, παρέλειψε να πει ότι αυτό θα γίνει με πετσοκομμένα δικαιώματα και εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από μέρος των δεδουλευμένων, που τους οφείλονται. Παρέλειψε, επίσης, να πει ότι και οι εξελίξεις με το Νεώριο εντάσσονται στην προσπάθεια να μετατραπεί η Σύρος σε “κέντρο διερχομένων” αμερικανοΝΑΤΟϊκών και σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, με όσους κινδύνους για το λαό αυτό συνεπάγεται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.