ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίθεση από ΚΚΕ σε Α. Τσίπρα για τη Μακρόνησο: «Πρόκειται για τη γνωστή τυμβωρυχία του ΣΥΡΙΖΑ»

Επίθεση από ΚΚΕ σε Α. Τσίπρα για τη Μακρόνησο: «Πρόκειται για τη γνωστή τυμβωρυχία του ΣΥΡΙΖΑ»

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο.

«Πρόκειται για τη γνωστή ‘’τυμβωρυχία’’ του ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει το αντιλαϊκό του έργο, αλλά και το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες το Λαύριο έμοιαζε κατεχόμενη περιοχή από δυνάμεις καταστολής, ενάντια στον ‘’εχθρό λαό’’», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Ακόμη, το ΚΚΕ σχολιάζει ότι «όσο αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «προοδευτικές» αλλαγές στο Σύνταγμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας θα είναι «δίκαιη» και η έξοδος από τα μνημόνια «καθαρή», με τους εκατοντάδες ψηφισμένους αντιλαϊκούς νόμους να παραμένουν και να ενισχύονται».

Σε ό,τι αφορά τη Μακρόνησο, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία για να ανακηρυχθεί από την Unesco σε Μνημείο Παγκόσμιου Πολιτισμού.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν ανατεθεί οι απαραίτητες μελέτες, ώστε να αποκατασταθεί ο προβλήτας της Μακρονήσου και να μπορεί να γίνει το νησί προσπελάσιμο από μεγαλύτερα πλοία, είπε ο πρωθυπουργός, όπως και η οδική πρόσβαση από τον προβλήτα μέχρι τα πρώτα κτίρια του συγκροτήματος των κτιρίων της Μακρονήσου.

Είναι η ώρα μετά από τόσα χρόνια αυτό το ζωντανό φυσικό μνημείο και σύμβολο της σύγχρονης ιστορίας των αγώνων του λαού μας, «να σταματήσει να βανδαλίζεται -όχι μόνο να μην υπάρχει πρόσβαση- και να μη μένει εγκαταλειμμένο».

Για το λόγο αυτό συνέχισε ο πρωθυπουργός, «χρειάζεται διαρκής έγνοια και προστασία» και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά τη διοικητική επανένταξη της Μακρονήσου στο δήμο Λαυρίου και στην περιφέρεια Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.