Παφίλης: «Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει καμιά συμφωνία για το Σκοπιανό»

Παφίλης: «Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει καμιά συμφωνία για το Σκοπιανό»

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία συμφωνία για το Σκοπιανό όποια και αν είναι, τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Παφίλης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της επίλυσης του προβλήματος είναι η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

«Δεν πρόκειται εμείς όποια και να είναι η συμφωνία να δώσουμε συναίνεση για να μπει σε ένα δολοφονικό οργανισμό η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παφίλης, από τα Χανιά, υποστήριξε ακόμα ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα Βαλκάνια είναι πολύ επικίνδυνη. «Εδώ εκδηλώνονται τεράστιοι ανταγωνισμοί μεγάλων δυνάμεων», τόνισε υποστηρίζοντας ότι «αυτό που λέγεται ως γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας που ισχυρίζεται η κυβέρνηση και που συμφωνούν και τα άλλα κόμματα, δεν έχει να κάνει με τα λαϊκά συμφέροντα. Εννοούν αναβάθμιση των διεκδικήσεων και των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου».

Ο κ. Παφίλης επανέλαβε την πάγια θέση και αντίθεση του κόμματος του στην παρουσία ξένων βάσεων στην χώρα μας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη βάση της Σούδας την οποία χαρακτήρισε ορμητήριο δολοφόνων, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι «όχι μόνο παραμένει αλλά μετά τη συμφωνία που έγινε από τον κ. Τσίπρα με τον κ. Τράμπ εκσυγχρονίζεται και θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο».

Αναφερόμενος στην επιθετικότητα της Τουρκίας υποστήριξε ότι δεν σχετίζεται με εσωτερικά θέματα και επεσήμανε ότι κλιμακώνει επικίνδυνα τις διεκδικήσεις της. «Έχει θέσει θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, έχει κλιμακώσει τις διεκδικήσεις λέγοντας ότι 18 νησιά είναι δικά της, ενώ πρώτα τα θεωρούσε γκρίζες ζώνες και παράλληλα συμβαδίζει και με στρατιωτικές ενέργειες όπως το χτύπημα στο πλοίο Γαύδος, η κράτηση των δύο αξιωματικών και οι παραβιάσεις οι οποίες κλιμακώνονται μέρα με την ημέρα. Η αστική τάξη στην Τουρκία διεκδικεί μεγάλο μερίδιο από το Αιγαίο και από τη συνολικότερη περιοχή. Από τα τεράστια κοιτάσματα που λέγεται ότι υπάρχουν», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας για την εσωτερική κατάσταση της χώρας χαρακτήρισε μύθο και κοροϊδία για το λαό τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια υποστηρίζοντας ότι θα εφαρμοστούν όλοι οι μνημονικοί νόμοι αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα επόμενα χρόνια με διαρκή εποπτεία. «Δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, υπάρχει διαρκές μνημόνιο και αυτό αφορά το λαό και όχι τους επιχειρηματικούς ομίλους», είπε χαρακτηριστικά. Από τα Χανιά ο κ. Παφίλης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ ως δύναμη ανατροπής και να απαντήσουν στα ψεύτικα όπως είπε διλλήματα που θέλουν το δίπολο Τσίπρας – Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. «Το δίπολο είναι ΚΚΕ, ή με αυτούς που μέχρι τώρα μας έφτασαν σε αυτόν την κατάσταση», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.