ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ. Κουτσούμπας: «Υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να μετατραπεί σε στρατιωτική αιχμή του δόρατος ενάντια στην Τουρκία»

Δ. Κουτσούμπας: «Υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να μετατραπεί σε στρατιωτική αιχμή του δόρατος ενάντια στην Τουρκία»

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε από το βήμα της Βουλής, για την επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

«Καταψηφίζουμε τη συμφωνία, γιατί δεν θέλουμε νέο Ιράκ, νέο Αφγανιστάν, νέα Συρία, νέα Λιβύη, νέα Γιουγκοσλαβία, νέα Υεμένη, νέα Παλαιστίνη, νέα Ουκρανία, νέα Κύπρο, νέα Ίμια, νέα πραξικοπήματα, νέες καραβιές προσφύγων, νέα σφαγεία με θύματα το λαό μας και άλλους λαούς» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ψεύτικο τον τίτλο της συμφωνίας ως αμυντικής, προσθέτοντας «έρχεστε εδώ για να δικαιώσετε το “ευχαριστούμε τους Αμερικάνους” της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σημίτη, να συνεχίσετε την αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα».

Ανέφερε ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «δεδομένοι και προβλέψιμοι για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ» και αμφότεροι δέσμιοι του δόγματος «όσο περισσότερα δίνουμε στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ τόσο καλύτερα προστατεύεται η χώρα», δόγμα «το οποίο έχει χρεοκοπήσει».

Είπε ότι η ΝΔ με συνέπεια και συνέχεια ακολουθεί την πολιτική δεκαετιών ως πιστή φίλη και εταίρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πολιτική την οποία όμως «με συνέπεια και συνέχεια κατήγγειλαν οι αριστερές, ριζοσπαστικές δυνάμεις».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν είχε καμία αυταπάτη πως η ΝΔ θα αλλάξει ρότα στην εξωτερική πολιτική, αναφέροντας στη συνέχεια ότι «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που προκαλεί και το αίσθημα και τη λογική του λαού μας και των γειτονικών λαών που έχουν υποφέρει πολλά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί για δύο επιπλέον λόγους: Πρώτον σηκώνει την σημαία δήθεν των ανταλλαγμάτων την ώρα που εκφρασμένη στρατηγική των ΗΠΑ είναι να κρατηθεί η Τουρκία πάση θυσία στο ΝΑΤΟ, να διατηρηθεί η ΝΑΤΟϊκή συνοχή στην Α. Μεσόγειο».

Είπε ότι αν η Τουρκία δεν κόψει τις “παρτίδες” με τη Ρωσία, «υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να μετατραπεί σε στρατιωτική αιχμή του δόρατος ενάντια στην Τουρκία, ενώ αν συμβεί αυτό που επιδιώκουν, σημαίνει ότι η Τουρκία θα πάρει τέτοια ανταλλάγματα που θα αφορούν σίγουρα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας”.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί αναστολής ψήφισης της συμφωνίας, επισήμανε ότι πρόκειται για “διπλή κοροϊδία” αφού δεν βάζει καν ζήτημα αναστολής λειτουργίας των βάσεων, ενώ ακόμα και αν η συμφωνία ψηφιστεί αργότερα οι βάσεις θα εξακολουθήσουν να είναι ορμητήρια επιθέσεων και μαγνήτες επιθέσεων, και να σπέρνουν τον όλεθρο και να φέρνουν προσφυγικά ρεύματα».

Είπε ότι η ΝΔ χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό να αποδεχθεί «την πιο βαθιά και άμεση εμπλοκή του στα ιμπεριαλιστικά δολοφονικά σχέδια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το επιχείρημα ότι όσο περισσότερες βάσεις έχει η Ελλάδα, τόσο περισσότερα εμπόδια στην τουρκική επιθετικότητα, είπε «αν είναι έτσι πως γίνεται και τα τελευταία τρία χρόνια που έχει διευρυνθεί το αμερικανικό αποτύπωμα στην Ελλάδα να κλιμακώνεται η τούρκικη επιθετικότητα;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.