ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΚΚΕ: «Η ΕΕ δεν αποτελεί ασπίδα στην τουρκική επιθετικότητα»

ΚΚΕ: «Η ΕΕ δεν αποτελεί ασπίδα στην τουρκική επιθετικότητα»

«Παράγοντα όξυνση του προβλήματος» χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Μάκης Παπαδόπουλος, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ όχι μόνο δεν αποτελεί ασπίδα στην τουρκική επιθετικότητα, αλλά αποτελεί βασικό παράγοντα όξυνσης του προβλήματος», ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

Όπως πρόσθεσε: «Για τη Λευκορωσία που δεν είναι μέλος της ΕΕ προβλέπονται κυρώσεις με σαφήνεια, αντίθετα για την περίπτωση της Κύπρου που είναι κράτος-μέλος της ΕΕ δεν υπάρχει ούτε καν η φραστική αναφορά».

Σε ερώτηση για το ποιος θεωρεί πως προστατεύει το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε: «Δεν αφορά μόνο στην προστασία του. Και για τις δύο περιπτώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τα συμφέροντά της, τα οποία αφορούν στον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, τις αγορές, το προσφυγικό, τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Με αυτά τα κριτήρια αποφασίζει και για τη Λευκορωσία και για την Κύπρο και για την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή είναι η φωτιά, στην πραγματικότητα. Δηλαδή η ίδια η επιδιαιτησία, η ίδια η παρουσία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι ο βασικός όρος όξυνσης του προβλήματος στην περιοχή. Η τουρκική αστική τάξη, η οποία δεν πρέπει να ταυτίζεται με κάποια μεγαλομανία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως και η ελληνική αστική τάξη παζαρεύουν μια αναβάθμιση της θέσης τους στην περιοχή και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Εμπλέκονται σε σχέδια που σημαδεύουν άλλους λαούς της περιοχής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.