ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δ.Κουτσούμπας: «Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια μπορεί να περιπλέξει παραπέρα την κατάσταση»

Δ.Κουτσούμπας: «Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια μπορεί να περιπλέξει παραπέρα την κατάσταση»

O Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε την πρόσφατη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των χωρικών υδάτων στα νότια και ανατολικά της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να προβεί σε αυτή την κίνηση.

Διευκρίνισε, όμως, ότι μια τέτοια κίνηση «δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια και απάντηση στην τούρκικη επιθετικότητα». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «μπορεί να περιπλέξει παραπέρα την κατάσταση και να οξύνει τους ανταγωνισμούς σε βάρος όλων των λαών της περιοχής».

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε συνθηματολογία την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ασκώντας, παράλληλα, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση για τις κυρώσεις «έγινε γαργάρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η τουρκική κυβέρνηση θέτει πρόσθετα ζητήματα που αφορούν γκρίζες ζώνες ενώ εξυφαίνεται και το σενάριο μερικής αποστρατιωτικοποίησης των νησιών» είπε και κατηγόρησε στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ επιμένουν για ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο τη «συνεκμετάλλευση της Ανατολικής Μεσογείου». «Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ δεν αποτελούν ασπίδα αλλά εμπλέκουν τη χώρα στις επικίνδυνες διευθετήσεις που προωθούνται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υπό Ευρωατλαντική εποπτεία», κατέληξε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.