ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δ.Κουτσούμπας: «H κυβέρνηση υλοποιεί αντιδραστικά και αντεργατικά μέτρα εν μέσω δύσκολων στιγμών»

Δ.Κουτσούμπας: «H κυβέρνηση υλοποιεί αντιδραστικά και αντεργατικά μέτρα εν μέσω δύσκολων στιγμών»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία εν μέσω δύσκολων στιγμών για να περάσει αντεργατικά νέα μέτρα, ενώ τόνισε ότι οι συνέπειες των πράξεων της ΝΔ εμφανίζονται στους αριθμούς των διασωληνωμένων.

«Η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους αυτή τη στιγμή μοιάζει με ναρκοπέδιο. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ισορροπήσουν προσπαθώντας να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους αλλά και να αποκρούσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει πραγματικά ξεσαλώσει αξιοποιώντας τα εργαλεία που εσείς της έχετε δώσει κύριοι της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ζήσουν με μειωμένους μισθούς. Άλλοι με ψίχουλα, άλλοι χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα» δήλωσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης 15 βουλευτών του κόμματος προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, την αύξηση του βασικού μισθού, την επαναφορά των ΣΣΕ».

Όπως εξήγησε, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την επίκαιρη ερώτησή της, αναδεικνύει ακριβώς αυτό το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας του εισοδήματος των εργατικών οικογενειών, το οποίο βέβαια έχει τσακιστεί τα τελευταία 10 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Όλα τα μέτρα που πήρατε μαρτυρούν πως προτεραιότητα σας δεν είναι άλλη από το να προσαρμόσετε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις υποδείξεις επιχειρηματικών ομίλων. Σταθήκατε απέναντι στις ζωογόνες προτάσεις του ΚΚΕ για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για δημιουργία των αναγκαίων μέτρων για την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κλείσατε. Μόνο τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας να δει κανείς, καταλαβαίνει πολύ καλά τι έχει συμβεί. Δεν θα κουραστούμε να μιλάμε για τα αυτονόητα για όλα όσα πρέπει να γίνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας όπως είναι για παράδειγμα η μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων του προγράμματος του ΟΑΕΔ οι οποίοι δουλεύουν ανελλιπώς τέσσερα χρόνια τώρα μέσα στα νοσοκομεία, μέσα στις δομές υγείας, σε όλο το φάσμα της υγείας. Ούτε αυτό το ελάχιστο δεν κάνετε. Κάντε το έστω και τώρα».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε επίσης ότι οι μειωμένες κατά 600 εκατομμύρια ευρώ δαπάνες για την υγεία στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, αποκαλύπτει «πως δεν πα να καίγεται ο κόσμος, εσείς είστε εκεί, προσηλωμένοι στην πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα για να ενισχυθούν κάποιοι μεγάλοι ιδιώτες της υγείας. Αρνηθήκατε να πάρετε μέτρα για να απενεργοποιηθεί η υγειονομική βόμβα των μέσων μαζικής μεταφοράς, αρνηθήκατε να κάνετε ελέγχους σε χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, εκεί όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως εκτός από την άρνηση άδειας ειδικού σκοπού, μεγαλοεργοδότες υποχρεώνουν σε εργασία εργαζόμενους με συμπτώματα, αποκρύβουν κρούσματα, αρνούνται την ιχνηλάτηση. Ας θέλετε και εσείς αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, να μιλήσουμε για τη διαφάνεια στους χώρους δουλειάς. Οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής σας αποτυπώνονται καθημερινά στα νούμερα των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων. Σε αυτές τις δύσκολες για το λαό συνθήκες εσείς βρήκατε την ευκαιρία να επιταχύνετε το έργο σας, είδατε την πανδημία ως μια χρυσή ευκαιρία για να υλοποιήσετε κάθε αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων και επιβάλλατε σιωπητήριο μόνο στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό. Θέλετε να περνάτε αντιδραστικά, αντεργατικά μέτρα σε αυτές τις πρωτόγνωρες για το λαό συνθήκες Χωρίς καμία αντίσταση θέλετε να βλέπει ο λαός τις εγκληματικές ευθύνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να μη διαμαρτύρεται, να μη μιλάει για αυτά που βλέπει να γίνονται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, έκανε λόγο για το «θεάρεστο έργο της αστυνομίας και πολύ περισσότερο των κατασταλτικών μηχανισμών της και κανείς δεν μιλάει για τον συγχρωτισμό 6.000 αστυνομικών με δεκάδες ενεργά κρούσματα ανάμεσά τους, τους οποίους αναίτια έριξαν πάνω σε διαδηλωτές» αναφερόμενος προφανώς στα όσα συνέβησαν ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.