ΚΚΕ για πρόταση ΜΕΡΑ25 «συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων»: Η αναμέτρηση με την κυβέρνηση δεν κρίνεται εκεί

ΚΚΕ για πρόταση ΜΕΡΑ25 «συνεργασίας  των αριστερών δυνάμεων»: Η αναμέτρηση με την κυβέρνηση δεν κρίνεται εκεί

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε απάντησή της στην πρόσκληση του ΜέΡΑ25 για «κοινή δράση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25 για την προστασία της Δημοκρατίας» αναφέρει ότιQ

«η όξυνση της αστυνομικής βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε συνθήκες δε πανδημίας οι κυβερνήσεις αξιοποιούν – ως πρόσχημα – τα περιοριστικά μέτρα, για να επιβάλλουν μόνιμες απαγορεύσεις στη μαζική λαϊκή δράση. Αυτό υπηρετεί και στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, παλεύουν καθημερινά, ώστε τα ζητήματα του αυταρχισμού, της εργοδοτικής βίας, της προστασίας των λαϊκών δικαιωμάτων, να είναι στην προμετωπίδα της εργατικής – λαϊκής πάλης. Σε ό,τι μας αφορά αυτό εκφράστηκε και με τη μαζική “οργανωμένη απειθαρχία” στα κατασταλτικά μέτρα που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία» προσθέτει το κείμενο της απάντησης του ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Εκεί είναι που τελικά κρίνεται η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική κι όχι σε συνεργασίες των “κορυφών” των πολιτικών κομμάτων, που τελικά αξιοποιούνται για άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες και “αθωώνουν” δυνάμεις που – κι από κυβερνητικές θέσεις- ανέχτηκαν και κυρίως ενίσχυσαν την αστυνομική βία, τους διάφορους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την περιστολή συνδικαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με αλλαγές στο νομοθετικό – κι όχι μόνο – πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να απογειώσει το “όργιο” τρομοκρατίας και καταστολής.».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.