ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΚΚΕ δηλώσεις Ν.Δένδια – Μ.Τσαβούσογλου: «Η τουρκική κυβέρνηση επιμένει στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών»

ΚΚΕ δηλώσεις Ν.Δένδια – Μ.Τσαβούσογλου: «Η τουρκική κυβέρνηση επιμένει στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών»

Το ΚΚΕ πήρε θέση για τις κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μελβούτ Τσαβούσογλου, που ολοκληρώθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο.

Αναλυτικά, το ΚΚΕ σημείωσε ότι «η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ως συνέχεια των “διερευνητικών συνομιλιών” μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφησυχάσει το λαό μας.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι ο ανταγωνισμός και η οικονομική συνεργασία των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων Ελλάδας – Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών.

Η τουρκική κυβέρνηση επιμένει στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών, στην αποστρατικοποίηση τους, στο χαρακτηρισμό της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης -όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λοζάνης- ως τουρκικής και σε άλλες διεκδικήσεις.

Στις συνθήκες αυτές, τα περί θετικού κλίματος και ατζέντας που ακούστηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου δείχνουν ότι: Το “παζάρι” αναβαθμίζεται και προετοιμάζεται συμβιβασμός για τη συνεκμετάλλευση στην Ανατ. Μεσόγειο και το Αιγαίο, νέα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, με μεσολαβητές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο φόντο των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, στους οποίους συμμετέχουν και οι δύο κυβερνήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ύμνοι του κ. Δένδια στο αποκαλούμενο “κοινοτικό κεκτημένο” αποκρύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ, που διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία και παρεμβαίνει με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, σε βάρος των λαών της περιοχής και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.