Α.Πελώνη: «Η Τουρκία εμφανίζεται ενοχλημένη από την οικοδόμηση συμμαχιών της Ελλάδας»

Α.Πελώνη: «Η Τουρκία εμφανίζεται ενοχλημένη από την οικοδόμηση συμμαχιών της Ελλάδας»

H κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι τα «καρφιά» του Ταγίπ Ερντογάν από τα Κατεχόμενα κατά του Έλληνα πρωθυπουργού είναι αποτέλεσμα της ενόχληση του Τούρκου προέδρου από την οικοδόμηση διεθνών συμμαχιών της Ελλάδας.

«Όσον αφορά την επίθεση στον πρωθυπουργό περί συσπείρωσης των εχθρών της Τουρκίας στην Αμερική σας θυμίζω ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η οικοδόμηση συμμαχιών η οποία αποδίδει και προφανώς ενοχλεί» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος κληθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τις σχετικές πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι οι εχθροί της Τουρκίας παρασύρονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα η Αριστοτελία Πελώνη εξήγησε:

«Υπάρχει η δήλωση για να σας τη μεταφέρω αναλυτικά. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει mot a mot η δήλωση και συνομιλούν οι διπλωματικοί τους σύμβουλοι η κα. Σουρανή με τον κ. Καλίν και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι συσπειρώνει στους εχθρούς της Τουρκίας στην Αμερική.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί ως προς το πρώτο. Αδυνατώ να κατανοήσω. Όσον αφορά την επίθεση στον πρωθυπουργό περί συσπείρωσης των εχθρών της Τουρκίας στην Αμερική σας θυμίζω ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η οικοδόμηση συμμαχιών η οποία αποδίδει και προφανώς ενοχλεί».

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διεθνής αποδοκιμασία κατά της Τουρκίας για τις ανακοινώσεις σχετικά με τα Βαρώσια, με αποκορύφωμα τη στάση του ΟΗΕ, καθώς αναμένεται να ζητήσει την ανάκληση των αποφάσεων της Άγκυρας και του ψευδοκράτους. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί την προσεχή Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να συντονίσουν τις επόμενες από κοινού ενέργειές τους κατά της προκλητικότητας της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.