Γ.Γεραπατρίτης: «Όλες οι μεταρρυθμίσεις έχουν ως κοινό παρανομαστή τον πολίτη»

Γ.Γεραπατρίτης: «Όλες οι μεταρρυθμίσεις έχουν ως κοινό παρανομαστή τον πολίτη»

Στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με την ονομασία “Ελλάδα μπροστά”, το οποίο έχει ήδη δημοσιοποιηθεί αναφέρεται σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Στο επίπεδο του κράτους, το επόμενο βήμα είναι η κάθετη οργάνωση, που περιλαμβάνει τοπική αυτοδιοίκηση και αποκέντρωση», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης: «Στο επίπεδο της κοινωνίας, συνεκτικό σχέδιο για την ίση μεταχείριση και την ισότητα ευκαιριών όλων των πολιτών, ενώ επισπεύδεται η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Στο επίπεδο της παιδείας, έρχεται η νέα δομή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η αναδιοργάνωση του ΔΟΑΤΑΠ με σκοπό να αναδειχθεί η αυτονομία και η εξωστρέφεια των πανεπιστημίων μας και να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγνώρισης των ακαδημαϊκών τίτλων του εξωτερικού. Στο επίπεδο της υγείας θα εδραιωθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα συνολικής φροντίδας από την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα μέχρι την αποκατάσταση. Στο επίπεδο της δικαιοσύνης θα έλθουν σημαντικές εκσυγχρονιστικές δομές και θα τροποποιηθούν σταδιακά οι κώδικες ποινικής και πολιτικής δικονομίας, ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργιών» και προσθέτει και τονίζει:

«Όλες οι τομές έχουν ως κοινό παρανομαστή τον πολίτη».

Ο υπουργός Επικρατείας, καταλήγοντας, σημειώνει ότι «σύμμαχος θα είναι οι σημαντικοί πόροι ύψους 77 δισ. ευρώ που θα έρθουν στην πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια» και επισημαίνει: «Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι για πρώτη φορά οι πόροι αυτοί δεν θα αναλωθούν σε εφήμερα ωφελήματα για την εξυπηρέτηση πελατειακών δικτύων αλλά εξ ολοκλήρου σε δράσεις με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την παρούσα και τις επόμενες γενιές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.